Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Öncü TV ve Öncü Radyo ortak yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında Düzce gündemini değerlendirmeye ve çarpıcı tespitlere imza atmaya devam ediyor.

“İl Özel İdaresi'nin çalışmaları taktire şayan”

Ünsal, programın çarşamba günkü bölümünde, ilk olarak İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin kapanan köy yollarında ciddi bir çalışma sergilediğini ifade eden Ünsal, “Malumunuz kış ayındayız, havalar da kötü. Daha iyi yaşam şartlarını vatandaşa sunmak adına bir mücadele veriyor. Bekara hanım boşamak kolaydır, bu konuda herkesin bir lafı var, yorumu var. Bir dönem muhtarlık yapmış biri olarak, İl Özel İdaresi’nin çalışma şartlarını bilen biriyim. Halihazırda yapılan çalışmalar takdire şayan arkadaş! İki öküzün önüne saman balyasını paylaştıramayan adam her konuda konuşuyor. Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye! Hayatta bir sorumluluk almamış, bu işlerle ilgili en ufak bir tecrübesi olmayan, greyder tepesine binmemiş, bu işi organize etmemiş adamlar konuşuyor. Bu mücadeleyi takdir etmek lazım. Allah kolaylık versin, kolay değil” dedi.

“Düzce, Türkiye ortalamasından iyi durumda”

Koronavirüs salgını nedeniyle zor bir sınavdan geçen esnaf ve vatandaşların sosyal patlama içerisinde olduğunu kaydeden Ünsal, “Pandemi sürecinde son yapılan uygulamalarda cumartesi pazar haricinde günün belli saatinde esnaf açıyor ama kafe, lokanta ve sosyal alanlar gibi yerlerde kapanmalar devam ediyor, tabi bunlar insan sağlığı için yapılıyor.  Düzce’de bu oran çok iyi bir seviyede, işte 15 yoğun bakım, ciddi şekilde düşen bir oran sayesinde Türkiye genelinde çok iyi bir konumdayız. Buradan istenen şu olayın ekonomik boyutunu esnaf zaten yaşıyor ama halk ve esnaf psikolojik sınırlarda, sosyal patlama sınırlarına gelmiş durumdadır. Bunu her yerde görüyor ve duyuyoruz. İdareciler ve irade sahipleri bunu iyi bilmelidir. Bugün şehir merkezinde bir terlik almak için cumartesi günü veya belirli saatlerde çevredeki alışveriş merkezlerine giden vatandaşlarımız var” diye konuştu.

“Esnaf ve halk sosyal patlama içerisinde”

Halkın değerlerindeki hassasiyetlere mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Değerler derken şundan bahsediyorum; insanlar ekonomik olarak bir zorluğun içinde ama sosyal patlama psikolojik olarak bir bunalımın içine girdiler. Esnaf dediğiniz; sen, ben, halk, hepimiziz. Ama esnafın burada kesinlikle halk olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekmektedir. Hepsinden önemlisi şu var; Bugün bu kararı kim alacak? İl Hıfzıssıhha alacak, Sayın Valinin başkanlığındaki bürokrasi alacak. Ancak bürokrasinin arkasına siyasetçi de lazım. Yani bölgemizin milletvekilleri, siyasetçileri bu hassasiyeti dillendirerek, Sayın Vali ve bürokratlara güç vererek bu konudaki riskleri üzerlerine almaları lazım. Bu anlamda esnaf ve halk sosyal patlama içerisinde kesinlikle bunun bir gözden geçirilmesi lazım.

“İnsanlar mutlu değil, evde köyde sıkıştı kaldı”

Düzce’deki verilerin de gayet güzel bir noktaya gelmesiyle beraber kontrollü şekilde ama kontrol edilen; gerektiği zaman sorumluluk elinde zaten, rakamlarda bir olumsuzluk olursa burada tabiri caizse mutlak mutlak tasarruf olur. Düzce’de ölçülen son korona rakamları ile özellikle cumartesi günleri de hafiflemeye dahil edilerek bir tasarruf bekleniyor. Bu karar sadece bürokrasinin vereceği bir karar değil siyasi irade de bu kararın arkasında durmalı ve risk paylaşılmalıdır. İnsanlar mutlu değil insanlar evde köyde sıkıştı kaldı” şeklinde konuştu.

“Kısıtlamalar nedeniyle aile içi şiddet olayları arttı”

Pandemi döneminde kısıtlamalar nedeniyle aile içi şiddet olaylarının arttığına dikkat çeken Ünsal, “Düzce Cumhuriyet Başsavcısı’nın da belirttiği gibi aile içi şiddet arttı. İnsanlar evde bunalıyor ve buna bir çare bulunması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.  

“Ben Cumhurbaşkanımızın samimi olduğuna çok inanıyorum”

“İki temel noktadan bahsettik, peki bu noktalar ilgili makamlara anlatılmıyor mu? İlker Başbuğ bir TV programında dedi ki: “Ben Cumhurbaşkanının samimi olduğuna çok inanıyorum, ama bazı mücadelelerde çok yalnız kalıyor” diyen Ünsal, son olarak şunları söyledi:

Bugün bir haber düştü, 2017’de Sayın Binali Yıldırım’ın konuşmasıyla bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın önüne verilen konuşma aynı. Bugün bu dertleri, bu çileleri, bu sıkıntıları, bu yapıları birileri Cumhurbaşkanına anlatsın. Mutlaka anlatsın ve izah etsin! Gönül ve dert sahiplerine sesleniyor, dediklerimizi lütfen gerekli mercilere iletin. Milletin ülü’l-emre itaat denilen bir çizgiden geldiği için saygı sevgisi devlet büyüklerine sonsuz ama bunun halka bir dönüşü olması lazım. Bu iyi niyetin bir karşılığı olması lazım.”

HABER: Savaş ARI