Olay Düzce Merkez’e bağlı Koçyazı Mahallesi Terzioğlu Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre yan yana evlerde yaşayan Çiftçi kardeşlerden Asım Çiftçi, tapusu kendi üzerine olan ve kardeşi İsa Çiftçi’nin oturduğu evi satmaya kalktı. 25 yıldır tapusunu kardeşinden almaya çalışan İsa Çiftçi, bu kararı öğrenince ailesiyle birlikte yaşadığı iki katlı evin çatısına çıkarak intihar etmek istedi.

İTFAİYE ÖNLEM ALDI

Yaşlı adamın ailesinin ve çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çiftçi’nin atlama ihtimaline karşı zemine atlama yatağı kurularak önlem alındı. Çiftçi’yi çatıda gören yakınları sinir krizi geçirdi. GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ Polis ve itfaiye ekiplerinin uzun süre dil dökmesinin ardından Çiftçi, ikna edilerek itfaiye vinciyle aşağı indirildi. Baygınlık geçiren Çiftçi, tedbir amaçlı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER”

Olayla ilgili Öncü Haber’e konuşan Çiftçi’nin oğlu amcalarının evlerinin tapusunu vermediğini ve kendilerini ölümle tehdit ettiğini iddia etti. Oğul Çiftçi, “Amcam Asım Çiftçi 25 yıldır bizim evimizi tapusu vermiyor. İstedik yok dedi. Bizi ölümle tehdit etti. Oğlu, yeğeni hepsi. Bizi evimizden atmaya çalıştılar. Bu ev dedemle ortak yapıldı. Üç tane şahit var. Hepsi biliyor. Bizi evimizden atmak istiyor. Ne yaptık biz ona? Evde biz yaşıyoruz. Bize sormadan emlakçıya gitmiş evi satmak için. Evi satacağız, parasını da alacağım diyor. Babamı da hasta ettiler. İntihar etmek istedi” diye konuştu.