Yıllardır Düzce'ye bir kabus gibi çöken "Amerikan Beyaz Kelebeği" hakkında daha önce Tarım İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Cenk Doğan açıklamada bulundu.


 
Amerikan Beyaz Kelebeği tehlikesinin giderek arttığına ve tehlikenin boyutuna dikkat çeken Doğan, ‘Amerikan Beyaz kelebeği tırtılları sadece fındık ocaklarımızı değil ilçe merkezimizdeki yeşil alanlarında kabusu olacak gibi’ ifadelerinde bulundu.



“İşletmeler de tehlike altında”

Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“Önümüzdeki yıl sadece fındık bahçeleri değil ilçe merkezimizde bulunan işletmeler (oteller, lokantalar, kafeler) de tehlike altında.
 
Ne alakası var derseniz;
 
Akçakoca ilçemizdeki işletmelere değer katan masa ve sandalyeleri değil bir tarafının deniz olması ve içerisinde ve etrafında bulunan ağaçlardır. Yeşilliği olmayan mekanlarımız yerli ve yabancı kimseye cazip gelmeyecektir.”
 


“Planlama yapabilmemiz lazım”

 
Açıklamasında Amerikan Beyaz Kelebeği sadece fındık bahçeleriyle sınırlı kalmayıp ilçe merkezine de inecek olması tehlikesine de değinen Doğan, şöyle devam etti:
 
“Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılları sadece fındık ocaklarımızı değil ilçe merkezimizdeki yeşil alanlarında kabusu olacak gibi. Yaşam alanımızı koruyabilmek ve kurtarabilmek için bir araya gelebilmemiz için ne yapılabilir planlama yapabilmemiz lazım.”

Doğan ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Amerikan Beyaz Kelebeği işgaline karşı direniş haritasını da kamuoyuyla paylaştı.

Haber: H. DURNA