Türkiye yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla mücadelede yerinde karar dönemine girdi. ‘Yüksek riskli iller’ arasında yer alan Düzce’de de bu süreçte denetimler sıkılaştırıldı. Bu kapsamda ‘tematik denetim’ adı altında her gün farklı bir iş kolunda denetimler aralıksız sürüyor.

Denetimleri koordine eden Düzce Valisi Cevdet Atay da bugün sahaya çıkarak Aziziye Mahallesi’nde bulunan pazaryerine gitti. Burada yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbir ve kısıtlamalara uyulup uyulmadığını denetleyen Vali Atay’a İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya eşlik etti.

Denetimler esnasında pazaryerindeki vatandaşlara ve esnafa maske dağıtımı yapan Vali Atay, salgına karşı alınan tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlattı.

“KURALLARA UYMAZSAK RENGİMİZ DAHA KÖTÜYE GİDER”

Denetimin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, pazaryerindeki son durum ile ilgili, “Pazaryerinde gördüğümüz kadarıyla buradaki vatandaşlarımız kurallara uyuyorlar. Ama ilimizde dikkat etmemiz gereken son günlerde hafif de olsa vakalarda bir artış söz konusu.

Ben buradan tüm vatandaşlarımıza özellikle sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Lütfen kurallara uyalım yoksa gördüğünüz gibi rengimiz daha da kötüye gidebilir. Her şey bizim elimizde, her şey vatandaşlarımızın elinde lütfen herkes kurallara uysun. “ ifadelerinin kullandı.

İSTANBUL CADDESİ KAPANACAK MI?

Bazı illerde kapanan caddelerin olduğunu ve Düzce’deki İstanbul Caddesi’nin de kapanma söz konusu olup olmadığı sorusunun üzerine Vali Atay; “Şu an öyle bir konu söz konusu değil. Şuan dikkat ediyoruz, uyarıyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, esnaflarımızı uyarıyoruz. Amacımız kapatmak ya da tamamen kapanmak değil. Amacımız insanların kurallara uymasını sağlamak ve işyerlerinin açık olmasını temin etmek. “ sözlerine yer verdi.