Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grubu İmar Komisyonu Üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde ‘Şehrin kalbinde büyük dönüşüm’ parolasıyla başlatılan Kent Estetiği Projesi’nin uygulanmaya başladığı İstanbul Caddesi’ni ziyaret etti.

Burada yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen meclis üyeleri, yetkililerden proje ile ilgili bilgi alırken alanda çalışmalarını sürdüren işçilerin de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

Konu ile ilgili AK Parti Meclis Grubu’nun resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada proje ve uygulama süresiyle ilgili detaylar da ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

“350 METRELİK KISIMDA ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

Hem esnafın hem de vatandaşların evlerinde olduğu tam kapanma döneminin fırsat olarak görüldüğü belirtilerek, “Cadde üzerindeki esnaflarımızın ve caddeyi kullanan vatandaşlarımızın çalışmalardan en az etkilenmesi hedefi il tam kapanma sürecini çalışma fırsatı olarak değerlendiren Fen İşleri Müdürlüğü  ekiplerimiz İstanbul caddemizin Cedidiye Meydanı ile Millet Bahçemiz arasındaki yaklaşık 350 metrelik kısmında çalışmalarına başladı” denildi.

“17 MAYIS’A KADAR TAMAMLANACAK”

Altyapı ve üst kaplama işlemlerinin kısıtlama bitişine kadar tamamlanmasının hedeflendiği aktarılırken açıklamada, “Fen İşleri Müdürlüğümüz, kendi ekip ve ekipmanları ile 2 vardiya halinde çalışarak mevcut zeminin kaldırılması, tüm altyapı tesislerinin yapılması ve üst kaplamanın tamamlanması işlerini tam kapanmanın bitişi olan 17 Mayıs’a kadar bitirmeyi hedefliyor. Proje tamamlandığında İstanbul Caddemiz, sağında ve solunda 5 er metrelik yaya kaldırımları ile, orta kısmında bisiklet yolu ve servis yolu ile 17 metre genişliğinde, zemini taş döşeli ,yol kenarları kent mobilyaları ve işyerleri ile cadde avm tarzında modern, estetik ve şehrimize yakışır bir caddemiz olacak inşallah” ifadelerine yer verildi.

ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Açıklamanın sonunda meclis üyeleri, “Bu güzel projeyi şehrimize kazandıran Bakanımız, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye, Projede emeği olan Başkan yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize ve sahada çalışan tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağolsunlar, varolsunlar” cümelelriyle Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve çalışanlara teşekkür etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN