Düzce Belediyesi’nce ‘Şehrin Kalbinde Büyük Dönüşüm’ başlatılan ‘Kent Estetiği Projesi’yle İstanbul Caddesi, bambaşka bir görüntüye büründürüldü. 1 Mayıs 2021’de ilk kazmanın vurulduğu caddede 350 metrelik uygulama alanındaki önce alt yapı işlemleri tamamlandı.

Cadde trafiğe kapatılarak bisiklet yolu inşa edildi. Ardından bordür taşlar örülerek ağaçlandırma ve ışıklandırma işlemleri yapıldı. Kent mobilyalarının da yerleştirilmesiyle Düzce Belediyesi projede cephe giydirme sürecini hızlandırmak için sahaya indi.

Belediyeden esnafa: ‘Dış cephe kaplaması için adım atın’

2021 Eylül’ünde Düzce Valiliği’nin öncülük ettiği cephe giydirme işlemlerine başlayarak esnafa öncülük ettiği bu süreçte 4 banka şubesi de dış görünüşlerini caddeye uygun olarak dönüştürmüştü.

Belediyeden yapılan açıklamada caddedeki 96 esnaf ‘Kent Estetiği Projesi’nin paydaşı’ olarak nitelendirilerek Beledi Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, esnaflarla bir araya gelmeye başladığı ifade edildi. Ziyaretlerde esnafların sorun ve taleplerini de dinleyen Gösterişli, projenin son etabı olan dış cephe kaplamalarla ilgili adımların atılmasını istiyor.

‘96 esnafımızı tek tek ziyaret ediyoruz’

Konuya ilişkin Gösterişli, “Kent Estetiği projemiz ile şehrin gözbebeği olan caddemizi açık AVM haline getirdik. Böylelikle İstanbul Caddesi’nin değeri daha da katlandı. Artı değer katılan caddemizde dış cephe kaplama çalışmalarını bu yaz ayları içinde bitirerek kartpostallık bir görüntüyü yakalamak istiyoruz. Bu kapsamda da yaklaşık 96 esnafımızı tek tek ziyaret ederek hem yapılan çalışmaları anlatıyoruz hem de onlardan beklentilerimizi aktarıyoruz. Bu arada esnafımızın da sorunlarını dinliyor, taleplerini de çözmeye gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.