İslam aleminin huzur, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayına bir kez daha kavuşmasına 8 gün kaldı. Oruçlu geçirilen günün ardından sahur ve iftar sofralarında birlik ve beraberlik içinde şükredileceği Ramazan akşamlarının geceleri de 3 yılın ardından cemaatle kılınacak olan teravih namazlarıyla şenlenecek.

6 camide hatimli teravih

2020 ve 2021 yıllarında COVİD-19 salgını bulaş riskine karşı evlerde kılınması karar alınan teravih namazlarıyla birlikte yeniden camiler dolup taşacak. 11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasına az bir süre kala Düzce İl Müftülüğü, her bir rekatta bir sayfa Kuran-ı Kerim okunması suretiyle hatimle teravih namazı kılınacağı camileri paylaştı. Buna göre il genelindeki 6 camide teravihler hatimle eda edilecek.

İşte o camiler

Düzce Merkez’de Hacı Davut Camii, Kültür Mahallesi Camii ve Beyciler Fatih Camii; Akçakoca’da Nuruosmaniye Camii; Cumayeri’nde Yeni Camii; Çilimli’de Yeşiltepe Hüseyinağa Camii; Kaynaşlı’da M. Emin Turna Camii; Yığılca’da da Orhangazi Cami’nde vatandaşlar Ramazan gecelerinde hatimli teravihe iştirak edebilecek.

İlk teravih namazı 1 Nisan Cuma akşamı kılınacak. Ramazanın ilk orucu için 1 Nisan Cuma’ı 2 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece sahura kalkılacak. 2 Nisan akşamı ise ilk iftar yapılacak.