Yeni tip koronavirüs salgınının bir süredir tırmanışa geçtiği Düzce’de günlük vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Günlük 20’li sayılara düşen vaka sayıları 2 Mart’ta geçilen ‘kontrollü normalleşme’ sürecinde yükselmeye başlamış ve geçen hafta itibariyle Düzce, ‘çok yüksek riskli iller’i simgeleyen ‘kırmızı’ renge bürünmüştü.

Öte yandan geçen hafta itibariyle günlük ortalama 70 olan vaka sayısı dün itibariyle üç haneli sayılara ulaşmıştı. Bugüne ait koronavirüs tablosu tehlikenin giderek arttığını gözler önüne erdi.

Kentte önceki gün tespit edilen vaka sayısı 103’ken dün bu sayı 120’ye ulaştı. Tespit edilen son vakalarla Düzce’de COVİD-19 salgınına yakalananların sayısı 30 bin 998’e çıktı.

Sevindirici bir gelişme olarak salgı kaynaklı 142 olarak sabit kaldı. 30 bin 146 kişi hastalığı atlatırken, vaka sayısındaki artış, aktif vaka ve hasta sayılarına da yansıdı. Kentte virüs kaynaklı tedavi gören aktif vaka sayısı uzun zaman sonra 700 sınırını geçerek 710 olarak gerçekleşti. Hastalığı ağır geçiren 21 vatandaşın ise tedavilerine pandemi yoğun bakım servislerinde devam ediliyor.

CUMARTESİ YASAĞI GERİ GELDİ

Yerinde karar döneminde ilk olarak turuncu kategoride yer alan Düzce’de, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması esnetilerek yalnızca pazar günü uygulanmaya başlanmıştı. Vaka sayılarının hızla artması nedeniyle sadece 4 hafta sürebilen yeni uygulamadan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararıyla geri adım atıldı.

Düzce’nin de aralarında olduğu çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam saat 21.00'de başlayıp pazartesi 05.00'te bitecek. 56 saat boyunca sessizliğe gömülecek olan Düzce’de vatandaşlar, 10.00-17.00 saatleri arasında en yakın markete market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere yürüme olmak şartıyla giderek alışveriş yapabilecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN