MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, mecliste memleketi ile ilgili konuları gündeme getirmeye devam ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Milletvekili Yılmaz, Düzce’de doğa turizminin canlanmasına yönelik bir öneride bulundu.



Düzce’nin zengin doğal güzellikleriyle Ankara-İstanbul arasında bulunan oldukça yüksek turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu anlatarak söze başlayan Milletvekili Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Günümüze gelene kadar bu potansiyelini kullanmamış olsa da son dönemde turizme verilen önem ilimizin umutlarını arttırmıştır. Doğu Karadeniz’de yapılan yeşil yol projesiyle Karadeniz’in yaylalarının doğaya zarar vermeden turizme kazandırılması olumlu bir adımdır. Yeşil Yol Projesi’nin benzeri Hendek Dikmen Yaylası’ndan başlayarak Kardüz, Sinekli, Odayeri, Torkul, Abant Yaylaları üzerinden yeniçağ ilçesine kadar yapılarak bir Batı Yeşil Yol Projesi oluşturulabilir.”



Batı Yeşil Yol Projesi’nin bölgeye sağlayacağı katkılardan da bahseden Milletvekili Ümit Yılmaz, şunları kaydetti:

“Proje hem iç ve dış turizmin canlanmasına vesile olacak hem, bölge ekonomisine katkıda bulunacak hem de iki büyük şehirdeki insanlarımızın nefes almasını sağlayacaktır. Konuyla alakalı Düzce Üniversitemizle beraber turizm bakanlığı ve ilgili bakanlıkların birlikte çalışması projeyi başarıya ulaştıracaktır.”

Haber: C.ÜSTÜNER