Düzce’de 750 çalışanı ile faaliyet gösteren ÖRMA Tekstil’de 3 gün önce iş başı yapan Pınar Palazoğlu, fabrikanın hijyenik olmadığı için istifasını vermek istediğini ancak firma yetkililerinin istifayı kabul etmeyerek kendisini işten attıklarını iddia etti. Öncü Haber ekibinin konu ile ilgili bilgisini aldığı firma yetkilileri ise iddiaları kabul etmeyerek firmalarının Düzce’nin en hijyenik fabrikası olduğunu iddia etti.

“Soyunma dolaplarının bulunduğu alan iğrenç”

Öncü Haber mikrofonuna fabrikada yaşadığı sıkıntıları aktaran Pınar Palazoğlu şunları aktardı: Sakarya’dan geldim. Düzce’de ikamet ediyorum. ÖRMA Tekstil’de işe başladım. 16 Mart’ta işe başladım. 3 gün çalışabildim. Soyunma dolaplarının bulunduğu alan iğrenç. Yerlerde peçeteler, ağızlıklar ve eldivenler var. Çok kötü bir durumda. Koronavirüsünden dolayı insanlar zaten gergin. Bu virüsü bizim engellememiz lazım. Cumhurbaşkanımız temiz hijyenik olun diyor ama ÖRMA tekstilde böyle bir şey yok. İnsanlar o pisliğin içerisinde namaz kılıyor. Ben ayakkabılarımı çıkarmaya iğrendiğim yerde insanları namaz kılmak zorunda bırakıyorlar. Bugün çalışırken sabah saatlerinde lavaboya gitmek istedim. Ellerimizi yıkamak istiyoruz ama belli zamanlarda müsaade ediyorlar. Yurt dışından gelen malları dikiyoruz. Ama bize sürekli izin vermiyorlar temizlik için. Bende istifa etmek istedim. İstifa dilekçemi yazarken oradan bir yetkili benim kâğıdımı elimden alarak kendi bir kâğıt uzattı. “Bu kağıdı imzalayacaksın” dedi sert bir şekilde. Ben o kağıda imza atmak istemeyince beni oradan kovmak suretiyle dışarı attılar. Ayakkabılarımı almak istedim ona da izin vermediler. Jandarmayı aradım ayakkabılarımı onlar alabildi. Ben 3 gün oldu işe başlayalı ne bir ilaçlama ne bir maske verildi. Hiçbir şey yapılmadı.  Kesinlikle hijyen yok hiçbir hijyen göremedim. Gerekli yerlere şikayet edeceğim orayı. Buradan da sesimi duyurmak istedim.”

“Kadın aslında çok farklı bir konuda buraya geldi”

Konu ile ilgili açıklamalar yapan ÖRMA Tekstil insan kaynakları birimi ise şunları söyledi: “Kadın aslında çok farklı bir konuda buraya geldi. Biliyorsunuz iş başı yapıldığında belli başlı evraklar dolduruluyor. Bu kadın daha yeni başladı işe 3 gün oldu. Daha sonra farklı  olaylar gelişti ve kadın istifa etmek istedi. Biz “buyurun istifa dilekçenizi yazın” dedik. Şöyle bir şey var” biz size evrakları veremiyoruz bunun bizde hukuki bir sorumluluğu var” dedik. Bunu dedikten sonra kadında bir değişiklik oldu. Kendince fotoğraflar çekmiş.” 

“10 günde bir denetlenen bir firmayız, bizde hijyen olmama durumu yok”

Konuyla alakalı Öncü Haber’e açıklamalar yapan fabrika yetkilisi ise şunları dile getirdi: “Bizde hijyen olmama durumu yok. Biz yurt içi değil yurt dışı çalışıyoruz  ve bizim işçilerimiz sendikalı. Bu tamamen provokatörce yapılmış bir şey. Kadın zaten bizde 3 gün önce iş başı yaptı. Yani bütün iş yeri kapanmıyor diye söylüyor. Biz güzelce anlattık kendisine. Devlet kapattırmıyor. Devlet kapat  demedikten sonra kapatamayız diye kendisine de söyledik. Ama o bize hijyen kurallarına uymamak ile suçladı. Bu tamamen provokatörce bir şey.  Burada 700 kişi çalışıyor. İşçilerin soyunma odası düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Kadın bize provokatörlük yapmaya çalıştı. Bizde kendisine  “burası Düzce’nin en temiz en tertipli fabrikasıdır” dedik.  Bize niye tatil yapmıyorsunuz diye kızdı sizi şikayet edeceğim dedi. Jandarmayı çağırmış jandarma geldi. Fabrikayı gösterdik jandarmaya.  Jandarma baktı ve kadının 3 gün önce işe başladığını öğrenince deneme sürecinde diye bir şey diyemedi. Kadın bizde yıllardır çalışan biri değil. Burada 750 kişi çalışıyor. Mola saatlerinde çok yoğun bir insan trafiği oluyor. Bizim ne olduğumuz belli. 10 günde bir denetlenen bir firmayız. Bakanlık olsun İŞKUR olsun bizi sürekli denetler. Biz Düzce’nin en kaliteli firmasıyız. Bunu iddia ediyoruz. Bizim 750 çalışanımız var. Bu 750 çalışanın hakkına giriliyor.”