MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı söz alarak Melen Barajı Projesi nedeniyle İSKİ'nin Düzce ve benzer konumdaki illere yaşattığı olumsuzlukları sıraladı ve bu konuda hazırladığı kanun değişikliği teklifinin kabul edilmesini istedi.

ÖNCÜ HABER ÖZLÜ'NÜN GİRİŞİMLERİNİ HATIRLATTI, YILMAZ RAHATSIZ OLDU

Öncü Haber meclisteki bu konuşmayı değerlendirdiği haberinde önce süreçten bahsetti ardından Düzceli idarecilerin İSKİ sorununu çözmeye yönelik adımlarını "Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'den sonra Milletvekili Ümit Yılmaz da Düzce'nin İSKİ sıkıntısını mecliste gündeme taşıdı" şeklinde aktardı. Ancak bu yorumdaki 'Özlü'den sonra' ifadesi Vekil Yılmaz'ın hoşuna gitmedi.

ÖZLÜ 2019'DA İSKİ'YE HEYET GÖNDERDİ

Başkanlık görevine seçilmesinden kısa süre sonra takvimler aralık 2019'u gösterdiğinde dönemin Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu'nun öncülük ettiği belediye heyetini İSKİ'ye gönderen Başkan Özlü, sıkıntıların uzlaşı ile çözülmesini istemişti. Ancak değil ortak paydada buluşmak Düzce heyetinin İSKİ yöneticileri tarafından kovulmaktan beter edilmesi büyük yankı bulmuştu. Bu yakışıksız tutuma karşılık pes etmeyen Başkan Özlü, İSKİ yaptırımlarının esnetilmesi için Ankara'da destek arayışlarına devam etti.

SEN-BEN ÇEKİŞMESİ

Hal böyle iken aynı amaç için mücadele verdikleri bir konuda Milletvekili Ümit Yılmaz'ın sen-ben çekişmesine girmesi tuhaf karşılandı. Aynı zamanda ittifak ortağı olan iki parti temsilcisinin güç birliği yapması beklenirken işin içine kıskançlığın girmesi siyasî rekabetin bitmediğini gösterdi.

İŞTE TARİHLERİN TUTMADIĞI O AÇIKLAMA

Özlü'nün 2019'daki girişimleri haber kayıtlarında tarihleriyle ortada iken kendisinin ocak 2020'deki meclis çalışmalarını ilk hamle olarak niteleyen Milletvekili Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

’Büyükşehir Belediyelerinin içme, kullanma ve endüstri suyu temininde su havzası olarak ilan ettikleri ve kendi şehir sınırları dışında kalan bölgelerde bulunan illerde yaşanan sıkıntılar’’ hakkında yapmış olduğum konuşmaya istinaden yine bugün tarihli gazetenizde haberimize yer vermiş olduğunuzu gördüm.

Yayınlamış olduğunuz haberin içeriğinde ‘’ uzun süredir devam eden bu sıkıntıların artık son bulması için girişimlerde bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'fen sonra MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da mecliste sorunları tek tek sıraladı’’ şeklinde kaleme almışsınız.

Bilmenizi isterim ki; 1053 Sayılı Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkında Kanun değişikliği teklifi bizzat tarafımdan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 6 Ocak 2020 tarihinde verilmiş olup, 10 Mart 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanlığından onay almış ve resmi olarak Meclis Başkanlığına sunulmuştur.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise konuyu 4 Haziran 2020 tarihinde gündeme getirmiş ve yine aynı tarihte haberinizde yer almıştır.

Kısacası tarafımdan verilmiş olan ilgili Kanun Teklifi Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü'den önce verilmiş ve gündeme getirilmiştir."