2021 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı Kültür Merkezi Celil Yağız Salonunda yapıldı. Belediye Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında yapılan toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Denetim komisyonu üyeleri seçildi

2021 yılı içerisinde 2020 yılının gelir-giderleri ile hesap işlemlerinin denetimi için üye seçimi de ilk oturumda gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda AK Partili Ahmet Çalışkan ile Erdem Akalın; MHP’li Nurullah Yıldız ile Hakan Çetin ve İYİ Partili Oğuz Özyiğit ve Denetim Komisyonu’na seçildi.

İYİ Parti’den önerge

Öte yandan İYİ Parti Belediye Meclis Grubu gerçekleştirilen ocak ayı oturumunda, verdiği önerge ile Düzce Belediyesi’nin kahvehane ve internet kafe işletmecilerine verdiği desteği, aynı şartlara sahip olan dernek lokalleri, okul kantinleri, spor salonları, kafe – kafeteryalar gibi işletmelerin tümüne verilmesini talep etti. Talep konu görüşülmek üzere bütçe komisyonuna havale edildi.

İYİ Parti Belediye Meclis Grubu tarafından yapılan açıklamada, “Yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinde nisan ayından itibaren başlayan kısıtlamalar neticesinde vatandaşlarımız ve esnaflarımız ekonomik anlamda zor günler yaşamaktadır. Bilindiği üzere sokağa çıkma yasakları ve bazı iş kollarının çalışması yasaklanmıştır. Belediyemiz, yaptığı açıklama ile “Kahvehane ve internet kafe işletmelerine destek verilmesi” talebini oluşturmuştur ve İYİ Parti Teşkilatı olarak biz de buna destek veriyoruz. Bununla beraber, aynı koşullara sahip esnafımızı birbirinden ayırmamamız gerektiği inancı ile aynı süreci yaşayan ve aynı kısıtlamalara tabi olan esnaflarımıza da aynı oranda destek vermek gerektiğini düşünüyoruz. Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre zorunlu olarak kapalı olan dernek lokalleri, okul kantinleri, spor salonları, kafe – kafeteryalar gibi işletmelerin tümüne belediyemiz tarafından destek verilmesi talebini önergemiz ile sunduk be konu görüşülmek üzere   bütçe komisyonuna havale edildi. Bu konunun ilgili komisyon ve akabinde mecliste uygun görüleceğini ve zorda kalan ilgili diğer esnafların da benzeri maddi destekten faydalanacağını umuyor, bu manada diğer partilerin ve belediye başkanımızın desteğini bekliyoruz.”

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi sonrası diğer toplantının 7 Ocak Perşembe günü yapılmasına karar verilerek belediye meclis toplantısı sona erdi.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ