Mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeni ile özellikle traktör kazalarında artış meydana gelmesinden dolayı traktör kullanıcılarına bilgi verildi.

Meydana gelen traktör kazalarının incelenmesinde, ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğunun, sürücü ve yolcuların çarpmanın şiddetine bağlı olarak araç dışına savrulması veya traktör altında kalmasından dolayı olduğu saptandı.  Traktörlerdeki “Devrilmeye Karşı Koruma Çerçevesi (ROPS)" kullanımının meydana gelen trafik kazalarında muhtemel can kayıplarını ve ağır yaralanmaları asgari seviyeye indirmekte etkin role sahip olduğu tespit edildi.

Mevzuata aykırı olarak traktör kasa/römorkları içerisinde ve yük üzerinde yolcu taşınmaması, tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2,55 metre ve 3,05 metre arasında veya daha fazla olan araçların günün kararmasından itibaren gün aydınlanıncaya kadar trafiğe çıkmamaları konularında traktör sürücülerine yerinde bilgilendirme yapıldı.

Traktör kazalarında, arkadan çarpmanın önlenmesi için, ışık donanımlarının çalışır durumda olması, traktör römorklarına "üçgen reflektör” takılması ve tepe lambası ile birlikte traktörlerin görünürlüğünün arttırılmasının büyük öneme sahip olduğu konusuna dikkat çekildi.

 Üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlayan tüm fedakâr çiftçilerimizin, traktör römorklarına reflektör takarak, trafik güvenliği ve konusunda bilgilendirme yapıldı ve proje kapsamında hazırlanan broşürler traktör sürücülerine dağıtıldı. Düzce Jandarma Trafik Şube Müdürlüğünce sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm karayolu üzerinde, yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik denetimi ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edileceği ifade edildi.