2020 yılının temmuz ayında vali olarak ilk görev yeri olan Düzce’ye atanan Cevdet Atay, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen basınla tanışma gezilerine başladı. Bu kapsamında Öncü Medya Grubu’nu ziyaret eden Vali Atay’ı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aleyna Mübarek Türkseven, Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ve çalışanlar karşıladı. Öncü TV, Öncü Radyo ve Manşet Gazetesi’ni barındıran Öncü Medya Plaza’yı yöneticiler eşliğinde gezerek ziyaretine başlayan Düzce Valisi Cevdet Atay, radyo, montaj, ana kumanda, stüdyolar ve haber merkezi bölümleri hakkında bilgiler aldı. Öncü Medya’nın fiziki yapılanmasını oldukça beğendiğini belirten Atay, sohbet öncesi tüm çalışanlarla tek tek selamlaşıp çalışmalarında başarılar diledi.

“Öncü’nün başarılarını göreve gelmeden bilmiyordum”

Düzce’ye atanmadan önce İstanbul-Ankara arasındaki seyahatleri dolayısıyla sık sık içinden geçtiğini belirten Vali Atay, yaklaşık 1 yıldır burada görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öncü TV’nin başarılarına Düzce’de göreve başlamadan çok önce vakıf olduğunu aktaran Atay, Düzce’nin sorunlarına olan hassasiyeti ve vatandaşların sesi olma noktasında gösterdiği çabayı takdir etti.

“Bu projeyi gerçekten çok önemsiyorum”

Sohbetin devamında Düzce Valiliği koordinesinde Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki atıl durumdaki iş merkezlerini hem canlandırmak hem de kadınlara gelir elde edecekleri bir ortam hazırlamak için yürüttükleri çalışmalardan bahseden Düzce Valisi Cevdet Atay, “Bu projeyi gerçekten çok önemsiyorum. Yıllardır kullanılmadıkları için kötü durumda olan kalıcı iş yerlerini tekrar dizayn ederek yepyeni ve kullanışlı bir hale getiriyoruz. Kadınlarımız burada hem eğitim alacak hem de para kazanacak. Sosyal hayatta daha aktif yer alacaklar. Açacağımız kursların sonunda birçok alanda el emeklerini değerlendirebilecekler. Ev ekonomisine destek olmak isteyen kadınlarımıza stant açarak ürünlerini satma imkanı sağlıyoruz. Bunun için kadın kooperatiflerinin yanı sıra bireysel olarak kadınlarımızın başvurularını bekliyoruz.” dedi.

Atay, kadın emeğinin maddi karşılığını bulması ve kadınların yaşamlarını iyileştirilmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Ünsal yerel basının taleplerin iletti

Düzce’de tüm kesimlerle el ele vererek güzel hizmetler gerçekleştirmek için çalıştıklarını ve bu projenin de onun sac ayaklarından biri olduğunu kaydeden Vali Atay, vaktini değerlendirmek ve gelir elde etmek isteyen tüm kadınları Düzce Valiliği’nden bilgi almaya davet etti.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da yerel basının talepleri ve sıkıntıları konularından Vali Atay’ı bilgilendirerek, özellikle sahada karşılaşılan sorunların aşılması noktasında destek istedi. Gerekli talimatları veren Atay, her zaman Düzce basınının yanında olduğunu söyledi.

Ziyaret iyi dilek temennileri ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.