İYİ Parti’nin kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması çalışmaları Düzce’de meyve verdi.

Kadının başta ekonomi olmak üzere hayatın her alanında güçlenmesi için başlattığı "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi" Düzce'de de hayata geçirilerek kapılarını vatandaşlara açtı.

Düzce Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Hatice Aslıhan Akbal Tüğsüz ve Fatma Er, basına yönelik tanışma ve nezaket ziyaretleri kapsamında Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Tüğsüz ve Er’i Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı.

KADINLARA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SATIŞ ALANI SAĞLANDI

Ziyaret esnasında Öncü Haber’ konuşan Tüğsüz, “Kooperatifimiz ekim ayı itibariyle faaliyete geçti. Amacımız her zaman olduğu gibi çok yetenekli olan hanımefendilerin ürünlerini katma değer kazanmasını sağlamak. Hanımefendilerimiz çok güzel ürünler yapıyorlar ancak tanıtımda ve satışta bazen sadece çevreleriyle sınırlı kalabiliyorlar. Biz bu durumda kooperatif olarak onlara bir satış alanı sağladık. Bu şekilde hem daha çok insana ulaşmalarını sağlıyoruz hem de evlerine girecek gelirin artışına destek oluyoruz” sözleriyle projenin amacını anlattı.

DÜZCELİLER’E ZİYARET ÇAĞRISI

Tüğsüz, “Kooperatifimiz Süleyman Kuyumcu Caddesi’nde şu an için. Güzel bir yerimiz var. Tüm halkımızı kooperatifimize ziyarete bekliyor ve teveccühlerini rica ediyoruz. Çünkü onlar ne kadar çok bizleri tercih ederlerse o kadar çok kadının hayatına olumlu anlamda dokunmuş olacaklar” sözleriyle de tüm Düzceliler’e kadın emeğine destek verme çağrısı yaptı.

KADINLARIN HAYATINA DOKUNMAK İÇİN KURULDUK

Tüğsüz, emeklerini değerlendirmek isteyen kadınların kendilerine nasıl ulaşacaklarını da şu sözlerle açıkladı: “Sosyal medyamızda hanımefendilerin bizlere ulaşabilecekleri adres ve telefon numaraları mevcut. Oradan bizi arıyorlar. Kendileriyle randevu oluşturuyoruz ve ürünlerinden numuneler getirmelerini istiyoruz. O numuneleri kooperatifmizdeki arkadaşlarımızla beraber değerlendiriyoruz. Akabinde eğer ki satılacağını düşünüyor isek, ki bu da çok önemli diğer türlü umut vaat eder ve karşı tarafı da üzer. Hanımefendiyi ürünleriyle beraber davet ediyoruz ve onları da standımıza koyuyoruz.

Kooperatifimiz kapıları Düzce’deki tüm hanımefendilere açıktır. Burası onlar için, onların hayatına dokunabilmek için kurulmuş bir merkezdir. Tabii ki ürünleri rafta sergilemek adına kurallarımız var ama onlar hepsi çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Alıcı olan halkımızı da davet ediyoruz.”

HABER: Mehmet GÜNESEN