Pandemi nedeniyle 1.5 yıllık zorunlu uzaktan eğitim arasının ardından üniversiteler 4 Ekim’de açılıyor. Üniversite eğitim için Düzce’ye gelecek olan binlerce öğrenci de son hazırlıklarını yapıyor. Öte yandan yüksek kira ve yüksek özel yurt ücreti öğrencileri kara kara düşündürüyor. Düzce’deki KYK yurtlarına tüm kız öğrencilerin yerleştiği 495 erkek öğrencinin de yedeklere kaldığı bilinirken konuyla İlgili Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü harekete geçti. 

Başkan Özlü, yurtlarda barınma sorunu yaşayan öğrencilere Düzce Belediyesi’nin yardım elini uzatacağını açıkladı.  Başkan Özlü, yaptığı açıklama ile öğrenci ve velileri Düzce’ye davet ederek yurt sorunu yaşayan öğrencilerin sorunlarını çözeceklerini kaydetti.

Başkan Özlü davetinde, “ ‘Düzce Bizim Evimiz’ diyerek çıktığımız bu yolda, Düzce'mize okumaya gelen her öğrencimizi şehrimizde baş tacı edeceğiz. Öğrencilerimizin kıymetli aileleri, çocuklarınız bize emanet. Yurt sorunu yaşayan her öğrenci kardeşimizi sorunlarının çözümü için Düzce Belediyesi'ne bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada kalacak yer problemi yaşayan öğrencilerin524 37 05 ve 0380 524 70 27 numaralarını arayarak sorunlarını anlatabileceği belirtildi.