Düzce Valiliği kamu kurumlarının mesai saatlerinde değişikliğe gitti.

Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, 657 sayılı devlet memurları kanununun 100. maddesi kapsamında 9 Ocak Pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri sabah 08.30-12.30, öğlen ise 13.30-17.30 olarak düzenlendi. Okul giriş-çıkış saatlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca özel kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre çalışma saatleri düzenlemek zorunda olan kamu, kurum ve kuruluşlarına ait hükümler saklı olduğu için okul saatlerini düzenleme yetkisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olduğu kaydedildi.

Öte yandan değişiklik akıllara, kalıcı hale gelen yaz saati uygulamasını getirdi. Gün ışığından daha fazla yararlanılmak amacıyla 1973 yılından beri devam eden yaz saati uygulaması 30 Ekim’den itibaren sürekli hale getirilmişti. Uygulamayla birlikte enerji kullanımında tasarruf sağlanacağı savunulmuş fakat tam tersi olduğu yönünde eleştiriler almıştı. Değişiklikten önce Düzce’deki kamu kurumlarında mesai saatleri sabah 08.00-12.00, öğlen ise 13.00-17.00 şeklindeydi.