Düzce’nin Konuralp Bölgesinde, lezzeti ile ünlü çeltik ekimi sorunlarla başladı. Sulak tarlalarda yetişen çeltik ürünü için üreticilerin, zaman zaman sulama kanaletlerinin kırık, tıkalı ve bakımsız olması nedeniyle, suya ulaşmakta güçlük çektiğini öne sürüldü.

Seslerini duyurmak için konu ile ilgili şikayetlerini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan çeltik üreticileri, Düzce Ovası Sulama Birliği’ne bu konuda bir çok şikayette bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Ebubekir Uzgur’u defalarca aramalarına rağmen, suya ulaşamadıklarını ileri süren bir üretici, “Kullandığımız suyun parasını peşin ödedik. Ama bir türlü çeltik yetiştirmemiz için gerekli olan suya ulaşamıyoruz. Kanaletler kırık ve tıkalı. Çok zor durumdayız. Bu konuyla ilgili bir çok kez Düzce Ovası Sulama Birliği’ne şikayette bulunduk, ama hiçbir sonuç alamadık” dedi.

Konu ile ilgili Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan  Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Ebubekir Uzgur, ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.