Düzce’de sayıları her geçen gün artan baz istasyonları, sağlık yönünden vatandaşları tedirgin ediyor. Son olarak merkeze bağlı Ağa Mahallesi’ne bir GSM operatörü tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna, mahalleli tepki gösterdi.

İddiaya göre, bir vatandaş, Ağa Mahallesi’nde bulunan fındık bahçesine baz istasyonu kurulması için bir GSM operatörü ile anlaştı. Bunun üzerine, fındık bahçesine baz istasyonu kurulması için çalışmalara başlandı. Baz istasyonunu mahallelerine kurulmasını engellemek isteyen vatandaşlar, çalışmaların yürütüldüğü fındık bahçesine giderek durumu protesto etti.

“Kanser olmak istemiyoruz” diyen mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmasını engellemek için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

“Kurulacak baz istasyonu hepimizin sağlığını etkileyecek”

Baz istasyonunun kurulmaması için yetkili mercilere başvurduklarını, ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Tayyar Baran, “Biz bu baz istasyonunun burada yapılmasını istemiyoruz, biz kanser hastası olmak istemiyoruz. Tarla sahibi burada bu yeri vermiş. Bu konu ile ilgili, birçok kuruma başvurduk, ama ne yazık ki sonuç alamadık. Mahalleli olarak 400 imza topladık. Biz sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Ama karşılıkta bulup bulamayacağımız belli değil.  Buraya kurulacak baz istasyonu, hepimizin sağlığını etkileyecek.” dedi.

“Bunun yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim”

Baz istasyonunun mahallelerine kurdurmamak için direneceklerini kaydeden KOAH hastası Kamil Baran da, “Ben KOAH hastasıyım ve bu mahallede oturuyorum. Buraya baz istasyonu kurulmaması için bütün mahalle canımızı ortaya koyarız. Bunu kesinlikle buraya yaptırmayacağız. Bunu buraya yapan kişiler, ‘halk bunu istemiyor’ diye gitsinler bizi bakanlığa kadar şikayet etsinler. Ben bunu buraya kurdurtmayacağım. Sonuna kadar da mücadele edeceğim.” diye konuştu.

“Kimse bizim sağlığımız ile oynayamaz”

Baz istasyonunun kurulmaması için mahalle halkından imza topladıklarını kaydeden Yakup Balaban isimli mahalle sakini ise, “Biz bu baz istasyonunun buraya yapılmasını istemiyoruz. Tüm mahalle halkı, bunun buraya yapılmasından şikayetçi. İmzamızı da topladık, gerekli şikayetlerimizi de yaptık. Kimse gelip de bizim sağlığımız ile oynayamaz. Bizim hastalarımız var! Bu nedenle buraya bunu yaptırmayacağız. Tüm mahalleli ayaklandı, buranın yapılmaması için. Biz Düzceli yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

HABER: Savaş ARI