Koronavirüs salgını sürecinde Sanayi Çarşısı’ndaki şubesini kapatma kararı ile eleştirilerin hedefi olmaya başlayan PTT, bu kararın yankıları sürerken Düzce’nin 20 bin nüfusuyla en kalabalık mahallesinde bulunan Koçyazı’daki şubesi için de ‘kira ödemelerini’ gerekçe göstererek aynı kararı alması mahalle halkında tepki çekmişti.

Eleştirilerin gölgesinde 2015 yılından beri Düzce PTT Başmüdürlüğü görevini yürüten Recai Akgül’ün merkeze alınıp, yerine görevine Sakarya PTT Başmüdürlüğü’nde görevli Murat Kanoğlu getirilmesinin ardından PTT yeni adımlar atmaya başladı.

Posta ve kargo hizmetlerinin yanı sıra her ay yaşlı ve engelli maaşı ile yarı çalışma ödeneği için vatandaşların yolunu tuttuğu PTT’nin son dönemde kentte hizmet kapasitesini daraltmasının ortaya çıkardığı sancılara karşı yeni bir karar alındı.

Günlerdir kapalı tutulan PTT Kervan Şubesi, merkezde yaşanan yoğunluğu önlemek adına yeniden vatandaşlara hizmet vermeye başladı. PTT’nin daha önce kapatılan Sanayi, Küçüksu ve Koçyazı şubeleri için de aynı adımı atıp atmayacağı ise bilinmiyor.