Düzce’ye ferah ve nezih bir yaşam alanı kazandırılması için çalışma başlatan Dr. Faruk Özlü’nün gayretleriyle geçtiğimiz yıl temmuz ayında İnönü ve Avni Akyol parkların bulunduğu alanda Millet Bahçesi 1. Etap Projesi’ne başlanmıştı. 10 ayda bitirilmesi beklenen Millet Bahçesi’nin içinde bulunduğumuz mayıs ayında da hizmete alınacağı açıklanmıştı.

BİTİME HAVA MUHALEFETİ ENGELİ

Çalışmaların hızla devam ettiği alanla ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü hava muhalefeti nedeniyle çalışmalarda yaşanan aksamalardan dolayı açılışın ertelendiğini duyurdu. Düzce Belediyesi’nin yeni logosunun lansmanında konuşan Dr. Özlü, “Bu sene iki defa kar yağdı. Yağmur yağışı da yoğun olduğu için yüklenici firma bitiremedi. Ben de çok gittim geldim. Gerçekten çamur. Bir kepçe girse batacak durumda.” dedi.

HAZİRAN SONUNA KADAR AÇILACAK

Konuyu yakından takip ettiğini kaydeden Başkan Özlü, “En son görüşmemizde 1 aya kadar bitireceğini söyledi. İnşallah 1 aya kadar Millet Bahçesi 1. Etabı bitirmiş olacağız.” diyerek haziran ayı sonuna kadar Düzceliler’in yeni yaşam alanlarına kavuşacağını söyledi. 

14 bin 252 metrekarelik İnönü Parkı ve yanında bulunan 4 bin 883 metrekarelik Avni Akyol le 8 bin 135 metrekare büyüklüğündeki Anıtpark'ın birleştirileceği projeyle yaklaşık 27 bin metrekare alan Millet Bahçesi’ne dönüştürülmüş olacak.

2. ETAP İÇİN İLK KAZMA YILSONUNA KADAR VURULACAK

Öte yandan Başkan Özlü, 18 Temmuz Stadyumu’nun da içinde bulunduğu alanda uygulanacak olan Millet Bahçesi 2. Etabı için de yılsonuna kadar kazmanın vurularak çalışmalara başlanacağını kaydetti. Projelendirme çalışmaları devam eden ikinci millet bahçesinde ise 52 dönümlük bir alan da inşa edilecek. İçerisinde tamamen taştan yapılmış bir kültür merkezi de olacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN