Düzce’de son yılların en yoğun kar yağışı etkili oluyor. Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle yüksek bölgelerdeki köylere ulaşım neredeyse imkansız hale geldi. Düzce İl Özel İdaresi Ekipleri, bir taraftan kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bir taraftan da açılan köy yollarının yeniden kapanmaması için büyük çaba serf ediyor.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, Düzce ve çevresini etkisi altına alan ve aralıklarla devam eden kar yağışının bugün akşam ve gece saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kuvvetli bir şekilde görülmesi tahmin ediliyor.

Cuma günü Düzce ve çevresini terk etmesi beklenen kar yağışının, Cumartesi gününden itibaren ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görüleceği belirtiliyor.  Yağışların önümüzdeki hafta başına kadar yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam etmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, bölgemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, Düzceli vatandaşların yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

HABER: Savaş ARI