Türkiye'de koronavirüsü bulaşan vatandaş sayısı giderek artarken, hastanelere başvuranların sayısı da yükseliyor.

Düzce'de koronavirüsüne karşı alınan tedbir ve sağlık önlemleri kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde özel karantina alanları oluşturulurken, artan şüpheli vakalara bağlı olarak gözlem bölgeleri genişletiliyor.

İki servis birleştirildi, karantina alanı genişletildi

Öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran 2 hasta nedeniyle hareketlilik yaşanan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde dahiliye bölümünde yatan hastaların, yaklaşık 30 yataklı göğüs hastalıkları servisine sevk edildiği öğrenildi. Zemin katta bulunan dahiliye ve göğüs hastalıkları servisinin birleştirilmesi ile karantina alanı genişletilirken, şüpheli vaka sayısının artmasına bağlı olarak yeni düzenlemelerin devreye sokulabileceği konuşuluyor.

Koronavirüs şüphesi ile 2 vatandaş hastanede karantinada

Öte yandan dün son olarak 6 şüpheli hastanın gözlem altında olduğu devlet hastanesinde gelen negatif sonuçlara bağlı olarak kendini iyi hisseden vatandaşların taburcu edildiği bilgisine ulaşıldı.

Bugün ise biri Çilimli diğeri Beyköy'den olmak üzere hastaneye kaldırılan ve şüphe üzerine karantina altına alınan iki hastadan alınan kan örneklerinin Ankara'da gönderildiği ve sonuçlarının beklendiği öğrenildi. Umre'den dönen vatandaşlarla birlikte Düzce'de koronavirüs endişesi ile başvuranların sayısının arttığı gözlemlenirken, şu ana kadara pozitif sonuç çıkmaması yüreklere su serpiyor.