Düzce’de art arda kapatılan Olimpiyat ve Fiskobirlik kavşakları bulundukları bölgede yaşayan vatandaşlara ve yolu kullanan sürücülere çile yaşatırken, şikayetlerin eyleme ve imza kampanyasına kadar ulaşması üzerine çözüm mercilerinde kıpırdanmalar başladı.

Şikayetler yerine ulaştı
Eylül ayının ilk haftası beton bloklarla kapatılan Fiskobirlik Kavşağı ile ilgili Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, çelik köprülü sistem yapılması gündeme gelirken, gözlerin çevrildiği bir diğer önemli kavşak olan Olimpiyat için ise bugün Ankara’dan heyet geldi. Akıllı kavşak çalışmaları nedeniyle önce kısmi olarak ana yolu ardından yan yolu kapatan karayolları ekiplerine tepki gösteren esnaflar, geçtiğimiz günlerde yola masa ve sandalyeler koyarak ilginç bir eyleme imza atmıştı. Eylem üzerine bölgeye gelen Düzce Belediye Başkanı Yardımcısı Celal Kasapoğlu sıkıntılarını dinlediği esnafa sorunu çözme sözü vermişti. Aynı dönemde MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da Ulaştırma Bakanlığı’na ‘Düzce’nin ulaşım sorununu kavşakları kapatarak mı çözüyorsunuz?’ diyerek yüklenmişti.



Karayollarından heyet geldi
Tüm bu gelişmelerin ardından karayolları başmühendisinin de aralarında bulunduğu bir heyet bugün Olimpiyat Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Akıllı kavşak çalışmalarındaki son durumu yerinde gören ve esnafın şikayetlerini de dikkate alarak alternatif çözümler üzerinde duran karayolları yetkililerine Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer de eşlik etti.  

Kışa kadar açılması planlanıyor
Öte yandan karayolları heyeti, Olimpiyat Akıllı Kavşak çalışmalarının hızla devam edeceğini ve ilk etabının kış aylarında biteceğini belirtti.