Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş., toplu ulaşımda vatandaşlara kolaylık sağlayacak yeniliklere devam ediyor. Bir gecede toplu ulaşım devrimi yaparak araçları sil baştan yenileyen, sefer sıklığı ve güzergâh sayısını artıran Düzce Belediyesi, Kent Kart uygulamasıyla da ulaşımda yeni bir dönemi başlattı.

İLK KEZ DÜZCE’DE

Ulaşım A.Ş. son olarak Kent Kart ile birlikte yeni bir AR-GE çalışması yaparak ilk defa Düzce’de uygulanacak olan bir sistemi hayata geçiriyor. Kent Kart Mobil kare kod adı verilen uygulama ile kart taşıma ve kaybetme endişesinin sonlandırılması amaçlanıyor.

KAREKOD OLUŞTURMA BEDELİ 12 TL

Karekodu oluşturmak isteyen vatandaşlar yükleme noktasında veya uygulama üzerinden tek sefere mahsus 12 TL karşılığında QR biletini oluşturabilecek. Yolcular cep telefonlarına yüklenen Kent Kart Mobil uygulamasındaki QR kodu ile toplu taşıma araçlarında seyahat edebilecek.

TEK KULLANIMLIK BİLET GERİ DÖNDÜ

Öte yandan yeni sistemle birlikte kaldırılan tek kullanımlık bilet uygulaması da geri döndü. Daha önce iki kullanımlık biletleri kaldıran Kent Kart, tek kullanımlık kartları da yükleme noktalarına vermeye başladı. Tek kullanımlık kartlar 24 saat geçerli olacak.