Pazartesi günü yapılacak olan Düzce Belediyesi Meclis Toplantısında, Belediyenin taşınmazlarının satışları ve kiralamaları gündeme gelecek. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Belediye Meclis Toplantısı öncesi Öncü Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

Düzce Belediyesine ait taşınmazların satışlarından elde edilecek kazancın belediyeyi ekonomik yönden rahatlatacağının altını çizen Kasapoğlu,  “Konuyu sadece Belediyenin mülklerinin satışı olarak ifade etmek doğru değildir. Biliyorsunuz biz İmar Müdürlüğü’nü ayrı iki birim haline getirdik. Bir tanesi Emlak İstimlak Müdürlüğü diğeri de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak şu an faaliyetlerine devam ediyor. Buradaki yaptığımız ayrımın temel gerekçesi aslında tek müdürlük bünyesinde çok ciddi bir iş yükü olduğu için bunları biraz daha böyle sistemli şekilde işletebilmek adına böyle bir ayrıma gitmiştik. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yaptığı iş genel itibari ile hem harita ve planlama işleri aynı zamanda da belediyenin şu anda sahip olduğu taşınmazların yönetimiyle alakalı çeşitli idari kararlar alınıyor. Burada tabi belediyenin sahip olduğu taşınmazlar ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.

“Biz piyasa borçlarını öderken, elimizdeki gayrimenkulleri borç yükünü azaltmada kullanacağız”

“Bu düzenlemenin içeriği öncelikli olarak emlak yönetimi kapsamında sahip olduğumuz taşınmazları sınıflandırdık diyen Kasapoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kiralanabilir taşınmazları ya da vatandaşla hisseli olduğumuz taşınmazlarımız, ihtas edilmesi gereken alanlar bunun haricinde diğer kamu kurumlarının kullanımında olup da devri olması gereken alanlar ve bunun dışında da bizim belediyeye gelir oluşturabilecek, mevcut ekonomik yapımıza katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz taşınmazlar olarak bir sınıflandırma yaptık.  Önceki ay biliyorsunuz belediye tüm piyasa borçlarıyla alakalı bir çalışma yapmıştı. Biz hem piyasa borçlarını temizlerken bir taraftan da elimizdeki gayrimenkulleri borç yükünü azaltmada değerlendirebilir miyiz şeklinde bir fikir oluşmuştu. Tamamen bu plan ve program çerçevesinde alınan kararlar meclise sunduğumuzda bunlardan oluşuyor.”