Düzce Belediyesi daha önce ihale açtığı ancak alıcı çıkmayan milyonluk arsalarını tekrar satışa çıkarttı. 

İlk ihalede satışa bina dahil edilmeyince talipli çıkmamıştı

Düzce merkeze bağlı Azmimilli Mahallesi’ndeki itfaiye binasının bulunduğu arsa için ikinci kez ihale düzenlendi. İlk ihalede tahmini bedeli 4 milyon 412 bin TL olan arsanın yeni muhammen bedeli binanın da satışa dahil edilmesi ile 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Bilindiği gibi itfaiye binası arsası için 6 Temmuz 2021 Salı günü gerçekleşen ilk ihaleye satış sadece arsa için düzenlendiği için katılım olmamıştı. Düzce Belediyesi, talip olmayı düşünenlere ‘Bina yıkılıp sadece arsa verilecek’ bilgilendirmesi yapmıştı. Bunun üzerine ihaleye girme hazırlığı yapan bazı talipliler arsayı almaktan vazgeçmişti. Bu gelişme üzerine belediye geri adım attı ve yeni ihalede yıllarca itfaiye binası olarak hizmet veren yapı da satışa dahil edildi.

4 talipli katıldı

14 Aralık 2021 Salı günü saat 16:15’te Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda encümen huzurunda gerçekleşen ihaleye 4 talipli katıldı. İhale sonucunda Azmimilli Mahallesi 220 ada 1 parsel konumlu bin 865 metrekarelik arsa ve itfaiye binası için yaklaşık 6 milyon 100 bin TL teklif veren Düzceli tanınmış iş insanı arsayı satışın kazananı oldu.

İhalelerin yıldızı Beslanbey oldu

Yine Yörükler ve Beslanbey mahallelerinde satışa çıkarılan iki arsaya da alıcı çıktı. Beslanbey Mahallesi 117 Ada 6 no’lu parselde bulunan 2 bin 463 metrekarelik arsaya şirket ve şahıslar yoğun ilgi gösterdi. Kıyasıya mücadele ile geçen ihale sonucunda arsa 6 milyon 781 bin TL’ye satıldı.

Yörükler Mahallesi’nde 317 Ada 55 no’lu parselde bulunan 909 metrekarelik arsa için gerçekleştirilen ihalede ise mevcut arsa 701 bin 500 TL’ye alıcı buldu.

Tahmini bedelin çok üzerinde satışı yapılan 3 arsa ile belediyenin kasasına girecek toplam rakam yaklaşık 13.5 milyon TL olacak.

Satışlar, Düzce Belediyesi Başkanlığı’nın onayının ardından kesinleşecek.

Düzce Belediyesi: İhaleler halka açık yapıldı

Düzce Belediyesi ihalelere ilişkin yaptığı açıklamada, mülkiyetindeki Azmimilli, Beslanbey ve Yörükler mahallelerinde konumlanan 3 adet arsanın ihale yoluyla satışının gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Düzce Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen ihale halka açık olarak şeffaf bir şekilde gerçekleşti. Mülkiyeti Düzce Belediyesi’ne ait olan ve Azmimilli Mahallesi’nde bulunan itfaiye binası arsası, Beslanbey Mahallesi’nde bulunan arsa ve Yörükler Mahallesi’nde bulunan arsa ihale yoluyla satışa sunuldu. Açık Teklif Usulü Arttırma ve Kapalı Zarf usulü gerçekleştirilen satış ihaleleriyle belediye yaklaşık 13,5 milyon TL’lik gelir elde etti. Düzce Belediyesi, 3 mahallede bulunan 3 arsasının ihale yolu ile gerçekleştirilen satışından toplamda 13 milyon 582 bin 500 TL gelir sağladı. Halka açık olarak yapılan ihaleler şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi.”