Düzce'nin yıllardır süregelen çöp sorunu geri dönüşüm özellikli fabrika ile çözüme kavuşacak. Yığılca yolu Hecinler mevkiinde inşaatı süren ve girdisi çöp, çıktısı enerji, gübre ile kum olan Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikası ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği katı atık işleme ve üretim fabrikasında yapılan plan değişikliği için bugün İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda sunum yapan Düzce Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Serkan Yılmaz, tesiste yapılacak plan değişikliği ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Düzce Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Serkan Yılmaz sunumunda, “Mevcut Planda Enerji Üretim Tesisi Alanı aşağıda yer alırken, yeni planda Enerji Üretim Tesisi yukarı alınmıştır ve sadece yükseklik değiştirilmiştir. Bunun dışında imar planı içerisinde herhangi bir farklı alana girilmesi söz konusu değildir.” dedi.

Meclisin Onayından Geçti

Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından gerekli incelemelerin ardından hazırlanan rapor, Düzce İl Genel Meclis Üyesi Hasan Aktürk tarafından mecliste okunarak, Meclis Üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamada, yapım aşamasında olan Katı Atık Bertaraf Tesisindeki imar değişikliği meclisten geçti.

İl Genel Meclisi Toplantı salonunda Düzce İl Genel Meclis Bayındırlık ve İmar Komisyonu adına Meclis Üyesi Hasan Aktürk tarafından okunan raporda şu bilgilere yer verildi:

“Genel Meclisi’nin Eylül ayı Olağanüstü Toplantısı birinci birleşiminde komisyonumuza havale edilen ilimiz merkez ilçesi Hasanlar ve Esençam Köyü Hecinler mevkiinde kalan Katı Atık Bertaraf Tesisi için hazırlatılmış olan 1 bölü 5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1 bölü 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik talebi görüşüldü. Komisyonumuzla yapılan inceleme ve araştırma neticesinde Düzce ili merkez ilçesi Hasanlar ve Esençam Köyü Hecinler mevkiinde kalan ve İl Genel Meclisi’nin 10 Şubat 2012 tarih ve 46 sayılı kararıyla planları onaylanan, Katı Atık Bertaraf Tesisi için hazırlanan imar planı değişikliği ve dejantının Katı Atık Bertaraf Tesisi, Katı Atık Depolama Tesis ve Enerji Üretim Tesis Alanı olarak düzenlenmesi alanın batısında bulunan Enerji Üretim Tesis Alanı yerinin alanın güneyine kaldırılması ve en çok yükseklik değerinin en çok 16,50 metre olarak yeniden düzenlenmesi, idaremizin de üyesi olduğu Katı Atık Birliği tarafından yaptırılan tesisin günümüz koşullarına göre revize edilmesi, yeni teknolojilerin sıfır atık yaklaşımına uygun bir tesis inşa edilmesine olanak sağlaması nedeniyle plan değişiklik talebi komisyonumuzca oy birliğiyle uygun görülmüştür. Görüşülen bu talebin karara bağlanması için İl Genel Meclisi’ne sunulması oy birliğiyle karar verilmiştir. Meclise arz ederiz.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr