Yılbaşında devreye giren tarife ile ticaret ve sanayide kullanılan elektriğin fiyatı kullanım seviyesi ayrımı gözetmeden yüzde 120'nin üzerinde artırılmış, konutlarda kullanılan elektrikte ise kademeli tarifeye geçilerek yüzde 52 ile 127 oranlarında zam yapılmıştı.

Ekonomik bunalım ortamında ay sonunu getirmek için kuruş hesabı yapan vatandaşlar ve pandeminin etkilerinden kurtulmaya çalışan esnaflar yüksek gelen elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğinin derdine düşmüştü.

Hem haneye, hem ticarethaneye yeni düzenlemeler

Bu sese kulak veren hükümetten elektrik faturaları için yeni adımlar geldi. Yeni düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyururken meskenlerde elektrikte uygulanan yüzde 18’lik KDV, yüzde 8’e düşürülürdü. İlk kademe indirimli kullanımda sınır da 210 kWh’den 240 kWh’ye çıkarıldı. Ticarethanelerde de kademe uygulaması getirildi. Erdoğan, günlük 30 kWh’ye kadar kullanımın yüzde 25 indirimli sağlanacağını açıkladı.

DESOB Başkanı Kayıkcı: Karar olumlu

Elektrik zammı nedeniyle esnafın zor durumda kaldığını belirten ve daha önce düzenleme yapılması çağrısı yapan Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan elektrik düzenlemesine ilişkin kararı olumlu olarak değerlendirdi.

‘Biraz da olsa esnafı rahatlatacak’

Esnafın sesine kulak verildiğini belirten DESOB Başkanı Kayıkcı, “Elektrikteki zamlara ilişkin Birlik olarak ardından TESK olarak büyük mücadele verildi. Sonunda yeni düzenleme biraz da olsa esnafı rahatlatacaktır.” dedi.