Türkiye normalleşme sürecine doğru ilerliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs tarihinden itibaren ülke genelinde ki tüm kuaför ve berberlerin işyerlerini açabileceği müjdesini vermesinin ardından, bir müjdeli haber de Düzce esnafına geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonları zorunlu kapatılan işyerlerinin, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıda, yarından itibaren hafta sonları açılması kararı alındı.

Kayıkçı, “Bu bir deneme süreci” diyerek esnafları uyardı

Düzce Valiliği’nde bugün Vali Zülkif Dağlı başkanlığında Düzce Esnaf Odaları başkanları ile yapılan toplantı ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna bilgi veren Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, toplantıda alınan kararın kendilerini memnun ettiğini açıkladı. Alınan ve yarından itibaren geçerli olacak kararın bir deneme olduğunun altını çizen Kayıkçı, esnafları uyararak, “Bu deneme süresinde tüm esnaflarımız, hijyen başta olmak üzere, alınan tüm tedbir ve kurallara uymak zorunda. Aksi taktirde, bu durum önümüzde ki hafta sonlarını da etkileyecek. Bu nedenle esnaflarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Pandemiye karşı, esnaflarımız büyük bir sınav verdi. Yarın ki sınavı da başarıyla geçeceklerini inanıyorum.” diye konuştu.

“Esnaflarımız çok dikkatli olmalı”

“Yarın cumartesi ve Düzce’de her yer açık olacak” diyerek konuşmasına devam eden Kayıkçı, şu ifadelere yer verdi:

 Düzce Valiliği’nde sayın Valimizin Başkanlığında yapılan kurul toplantısında yarın için Düzce’de ki bütün işyerlerinin açılması ile ilgili bir karar alındı. Yarın her yer açık olacak, ama bu cumartesi günü bir deneme olacak aslında. Çünkü Arife Günü var önümüzde. Bu deneme sürecinde, esnaflarımızın alacağı önlemler çok önemli olacak. Mesela bir iş yeri sahibi işyerinde müşterisine oturması için tabure veremeyecek. Yani işini gören gidecek. Diğer türlü, işyerlerinin kafeteryaya döndüğü söyleniyor, buralarda bulaşıcı hastalıkların daha kolay bulaştığı söyleniyor. Yani temastan kaçacağız, eğer temastan kaçarsak, biz bunu başarırsak, yarın kafeteryalarımızı, lokantalarımızı, kıraathanelerimizi de açtıracağız. Ama yeni bir düzenle açılacak.”