Bazı basın yayın organlarında çıkan geçmiş dönemde belediyeye ait şirketlere kayıtlı olan 400 ton hurdanın kayıp olduğu haberlerinin ardından Düzce Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada; "Bazı yerel basın kuruluşlarımız tarafından kaleme alınan “Düzce Belediyesi şantiyesinde 400 Ton Hurda Kayıp” başlıklı haberler Başkanımız Dr. Faruk Özlü ve Teftiş Kurulu Müdürlüğümüz tarafından incelenmiş ve konu hakkında ivedilikle çalışma başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Haberlerin ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün inceleme talimatı verdiği konuyu mercek altına alan Öncü Haber, hurdaların kayıp olmadığı bilgisine ulaştı.

Düzce eski Belediye Başkanı Dursun Ay ve ilgili kesimlerden edinilen bilgilere göre; yaklaşık 10 yıllık bir süreçte biriken 400 ton hurda için Mehmet Keleş döneminde ihaleye çıkıldı. Ancak sadece Düzce'de değil tüm illerde belediyelerden bu hurdaları alan kurum olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu mahkeme kararıyla ihalenin iptalini sağladı.

Belediyelerden aldığı hurdalar karşılığında araç ve makine temini yapan devlet teşekkülü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Düzce gibi bazı illerde belediyelerin hurdaları ihaleyle satması üzerine konuyu yargıya taşımıştı.

Dursun Ay'ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde 350 tonu biriken, 50 tonu ise şirketlerden gelenler olmak üzere toplam 400 ton hurda mahkeme kararıyla belediyeden aldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme önümüzdeki günlerde Düzce Belediyesi tarafından yapılacak.

Haber: C. ÜSTÜNER