Salgınla mücadelenin en ön safta mücadele eden kahramanları olan sağlık çalışanlarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla belediyeler eliyle sağlanan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz hale getirilmiş, son olarak ekim ayındaki kararla bu uygulama yılsonuna kadar uzatılmıştı.

Buna rağmen 1 Temmuz’dan bu yana sağlık çalışanlarından ücret almaya devam eden Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş. tepki çekmişti. Durumun Öncü Haber tarafından haberleştirilmesinin ardından önce Belediye Meclisi AK Parti Grubu konuyu gündemine aldı.

Meclisinin dün gerçekleşen aralık ayı 1. oturumunda konu 5 ay gecikmeli de olsa gündeme gelebildi. Sağlık çalışanlarının toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmasına yönelik talep komisyona havale edildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor ise 10 Aralık’taki 2. oturumda oylanacak.

Öte yandan aylardır sağlıkçılardan ücret alınmaya devam edilirken ücretsiz ulaşım kararı alınması halinde ortaya çıkacak olan gecikme için belediyenin adım atıp atmayacağıysa bilinmiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN