Düzce hiçbir şeyden çekmedi, kendi menfaatleri için ilin idareci ve bürokrasisini yanlış yönlendirenlerden çektiği kadar…

Kendilerini seçilmişlerin bile üstün görüyorlar

Bilgi-birikimlerinden çok paralarına güvenen ve çoğu aslen Düzceli olmayan bazı iş insanları, yıllardır şehre dair alakalı ya da alakasız her yerdeler… Özellikle konu önlerine serilen makamlar olunca hizmete değil koltuğa sarılan bu kesimler, kendilerini halktan vize alarak göreve gelen seçilmişlerden bile üstün görebiliyor. Buna sonra örnek Düzce için gece-gündüz demeden çalışmaya devam eden Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün nazik kişiliğine gösterilen saygısızlık oldu.

Daha 2 ay önce başkan yardımcılarının karşısında gömlek dışarıda, ceket düğmesi açık bir vaziyette durduğu Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, benzer şekilde tepki çeken hal-hareketleri bu kez şirket yöneticisi olarak atadığı kişiden gördü.

Medya gücü elinden gidince adeta sudan çıkmış balığa döndü

Yıllarca inşaat işleri ile uğraşıp Düzce’ye gelen burada birçok iş koluna el attıktan sonra eğitim yatırımlarında karar kılan İş İnsanı Önder Tonyalı, medya gücü elinden gidince adeta sudan çıkmış balığa döndü. Bakan olduğu dönemden bu yana yakın ilişki içerisinde olduğu Başkan Özlü’yle bu süreçte diyaloğunu daha da sıcak tutan Tonyalı, Düzce Belediyesi iştiraki BEL-TUR A.Ş.’nin yönetimine adını yazdırdı.

Başkan Özlü’nün saygınlığını gölgeliyorlar

Bununla da kalmayıp Düzce Belediyesi’nde kendisine özel bir oda oluşturulan Tonyalı, Başkan Özlü neredeyse o da orada boy gösterir oldu. Geride kalan hafta sonu Düzce Belediyesi eliyle yürütülen proje ve çalışmaları yerinde inceleyen Özlü’nün her zaman olduğu gibi yanındaki yerini alan Tonyalı, eller cepte şekilde ast-üst ilişkisini yok saydı. Başkan Özlü’nün vatandaştan çalışana herkesin yanında oldukça saygılı şekilde durması memnuniyetle karşılanırken, yakın ekibinin bu tutumdan çok uzak hareketleri ise başkanı zedeliyor.

Bu fotoğrafları belediye basın birimi servis etti

Düzce Belediyesi Basın Birimi’nin servis ettiği fotoğraflarda bir eli cebinde diğer eli havada şekilde Başkan Özlü ile konuşan Tonyalı’nın talimat verir gibi halleri ‘yakışmadı’ yorumlarına neden oldu. Yine Özlü bir şeyler anlattığı sırada bu kez iki eli de cebinde olan Tonyalı’nın rahat tavırlarına kimse bir anlam veremedi.

Düzceli’den çok Düzce’yi düşünür gibi görünenler

Her seçim öncesi kendilerini arka planda tutup piyonlarla kamuoyunu yönlendirmeye kalkan, istedikleri seçilmese de yönetenlerle arayı sıcak tutmayı iyi bilen sözde akil insanlar, Düzce’yi dizayn etme dürtüsünden kurtulamıyor. Bunun için her hafta toplanıp beyin fırtınası yapmayı ihmal etmiyor.

Düzceli’den çok Düzce’yi düşünür gibi görünen ancak madalyonun diğer yüzüne bakıldığında hırstan öte bir duygusu olmayanlar yüzünden Türkiye’nin en genç ili fayda değil zarar görüyor.

Son dönemde validen belediye başkanına ilin zirvesinin yanından ayrılmayanların gittiği yolun nereye çıkacağı ise merakla bekleniyor.