Düzce'de trafik yükünün en yoğun olduğu noktalardan biri olan Kervan Kavşağı'nda trafik çilesi devam ediyor. TEM ve D-100 Bağlantı Yolu, Bahçeşehir, Otogar, Kültür Merkezi, Adliye, İl Emniyet Müdürlüğü gibi noktaların geçiş güzergâhının kesiştiği kavşakta özellikle mesai başlangıcı ve bitiminde trafik arapsaçına dönüyor.

Bölgedeki trafik sorununun çözülmesi için daha önce viyadük projesi açıklanmış ancak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kenti ikiye böleceğini söylediği projeyi kabul etmemişti.

“VİYADÜK YAPSAK DÜZCE’Yİ İKİYE BÖLERDİK”

Mart ayında görevdeki ikinci yılını değerlendirdiği toplantıda bu konuya değinen Özlü, “Karayolları ile görüşmelerimizde uzun süre sonuç alamadık. Viyadük projesi getirdiler. Doğrudan geçip giden bir duvar. Bunu yaparsak Düzce’yi ikiye bölmüş oluyorduk. Dönüşü de yok.” demişti.

İYİLEŞTİRME KARARI ALINMIŞTI

Bu gelişmeler üzerine Düzce Belediyesi olarak kavşağı Karayolları Genel Müdürlüğü’nden devraldıklarını belirten Özlü, “3 fazlı ışıklandırma sistemi ile hayata geçireceğimiz projemizi hazırladık. Kısa süre içerisinde de hayata geçireceğiz. Kervan Kavşağı sorununu da ortadan kaldırmış olacağız.” diyerek sürücüleri çileden çıkartan kavşaktaki trafik sorununa çözüm için projenin hazır olduğu müjdesini vermişti.

Ulaşım Master Planı çerçevesinde kavşağın mevcut halinin iyileştirilmesi ile sürücülerin zaman ve yakıttan tasarruf edeceği açıklandı.

RAMAZAN BAYRAMI SONRASI İŞARET EDİLMİŞTİ AMA…

Düzce Belediyesi’nden 26 Nisan’da yapılan açıklamada ise Kervan Kavşağı’nı rahatlatacak olan yeni cepler ve akıllı sinyalizasyon sistemi yapımı içeren projenin yapımına Ramazan Bayramı’nın hemen ardından başlatılarak kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete sunulacağı belirtildi.

BİR BUÇUK AY GEÇTİ, ÇALIŞMA YOK

Ancak bölgede arapsaçına dönen trafik sorunu devam ederken bayramın üzerinden 1 buçuk ay geçmesine rağmen çalışmalara halen başlanmadı. Aylar önce proje görsellerini basın ve kamuoyuyla paylaşan Düzce Belediyesi, gecikmenin nedeni ile ilgili bilgilendirme yapmadı. Bölgede dakikalarca ışıklardan geçmeyi bekleyen vatandaşlar 395 bin nüfuslu kentte İstanbul trafiğini tatmaya devam ederken vatandaşlar soruna halen çözüm bulunmaması ve açıklanan zamanda projenin başlamamasına tepki gösterdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN