Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Eski Sanayi Çarşısında yürütülecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki Düzce Belediyesi’nin bütün haklarından feragat etmesini açıklamasının ardından, hak sahipleri uzlaşma ofisinin yolunu tutmaya devam ediyor. Eski Sanayi Çarşısında mülkü bulunan çoğu esnaf imza atarken, imza atanların sayısı da yüzde 30’u buldu.

Bugün AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ile uzlaşma ofisine giden AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, sanayi çarşısında bulunan mülkleri için avukatı aracılığı ile vekaletname vererek ilk imzasını attı.

“Bütün hak sahiplerini buraya davet ediyorum”

İmza töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı keskin, Ramazan Ayı sonrası 266 işyerinin inşaatına başlanacağını belirterek,  “Bugün, Düzce Eski Sanayi Çarşısının Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisindeyiz. Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’nün başlatmış olduğu bu projenin, Düzce’nin gelişimini sağlamak adına, Düzce’nin çehresini değiştirmek adına, Düzce’nin tam göbeğinde Millet Bahçesi 2 ile bütünleşen bir projede bendim de şahsen kendi işyerlerim var.  Buralarla ilgili bu dönüşüme destek vermek amacıyla, yerimizin değerlenmesi amacıyla, mevcut durumundan daha iyi şartlarda mülk edinmek amacıyla bugün buradayız. İnşallah en kısa zamanda buradaki dükkanı olmayan Ramazan ayından sonra diğer 266 tane işyerimizin inşaatına başlayacağız. Burada vergi levhası olan hiç kimse mağdur olmayacağız. Orası bitmeden burası başlamayacak. İnşallah 36 ay içerisinde burada yeni bir AVM ve rezidans dediğimiz dairelerin bulunduğu bir proje bu. Ben buradan tekrar ilan ediyorum, bende bu projeyi ilk gördüğüm zaman hukukçularımıza sordum, inşaat mühendisleri ile görüştüm ve imza atmak için buraya geldim. Ben bütün hak sahiplerini buraya davet edip, burada görevlilerden görüşmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

“Düzce Belediyesi büyük bir fedakarlıkta bulundu”

Düzce Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesindeki tüm haklarından feragat ederek hak sahibi ve esnafların yanında yer aldığının altını çizen Keskin, “Bütün Türkiye’deki kentsel dönüşüm projelerine bakın. Burada Düzce Belediyesi bu kentsel dönüşüm projesinden hiçbir hak talep etmiyor. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, bu konuda sanayi çarşısındaki arkadaşlara fedakarlıkta bulunuyor ve bize destek veriyor. Dolayısıyla ben hak sahiplerini, değerli büyüklerimizi buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Ben Düzce olarak bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“Hiçbir hak sahibi ve kiracı esnaf mağdur edilmeyecek”

Projede hiçbir hak sahibi ve esnafın mağdur edilmeyeceğini kaydeden Keskin, “Biliyorsunuz bu proje kentsel dönüşüm projesi. Bu projeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ait. Bu projeler, yapıldığı takdirde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidiliyor, Bakanlık bu projeyi onaylarsa firmadan teminat alıyor. Yine Düzce Belediyesi bu projenin arkasındadır. Devlet bu projenin arkasındadır. Dolayısıyla buradaki hak sahiplerine 36 ay boyunca kira yardımı yapılacaktır. Yani bu işin arkasında devlet vardır” şeklinde konuştu.

Keşir: “İlk kazmanın vurulmasını sabırsızlıkla bekliyorum”

Keskin’in ardından konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmanın vurulmasını sabırsızlıkla vurulmasını beklediğini açıklayarak, Bu proje, bizleri çok heyecanlandıran bir proje. Sayın Faruk Özlü’nün seçim kampanyasındaki projelerden birisiydi bu proje. Bu proje eş zamanlı olarak yürütülen bir proje. Biliyorsunuz Düzce bir cazibe merkezi ve Türkiye’nin en genç ili. Bu proje, şehrin siluetini değiştirecek bir proje. Peki, burada ne yapılacak? Buraya çok şık, hakikaten Büyük Şehir Standardında büyük bir kampüs, büyük bir alan olacak. İster mal sahibi, ister kiracısının burada hakları korunarak hiç mağdur edilmeden ve yenilenmiş yeni bir çehrede hak sahibi olacaklar. Zaten bu ofiste bunun için var. Belediyemiz kendi haklarından feragat etti. Çünkü buradaki vatandaşlarımız daha ekonomik bu projeden faydalansın diye. Faruk Bey bu konuda son derece kararlı. Ben bunu da çok önemsiyorum, ben ilk kazmanın vurulacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI