AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce’de ki koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeleri Öncü Haber’e anlattı. Salgınla mücadelede çalışmalarının hızla devam ettiğinin altını çizen Keskin, Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye’nin normale dönmesini beklediklerini söyledi.

“Türkiye’de vaka sayısı hızla aşağıya iniyor”

Keskin Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Bugün itibari ile pandemide gelinen nokta, Düzce’de 246 pozitif vakamız var. 128 tane iyileşen, 2 tane yoğun bakımda hastamız var, 7 de vefatımız var. Bu alanda da 2 bin 530 kişiye filyasyon taraması yapıldı. Yani, bu hatalığı nereden kaptı, bu hastalığın hikayesi gibi çalışmalar yapıldı. Tabii ki, pandemi sürecinden itibaren, biz aziz milletimizle, değerli Düzceliler ile bu süreci biz birlikte götürüyoruz. Evden çıkmayarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak çok şükür bugün Türkiye’de bu süreç aşağıya doğru inmiş vaziyette. Dolayısıyla hükümetimizde bu ay içinde de, önümüzde ki ay içinde de Normalleşme, halkın yeniden normal hayatına dönmesi için bir takım çalışmalar yapıyor. Sizin de bildiğiniz gibi bugün de kuaförler ve berberler işyerlerini açtılar” şeklinde konuştu.

“Tüm dünya Türkiye’yi örnek gösteriyor”

“Devletimiz bu süreçte hem esnafımıza hem de salgın nedeniyle mağdur olan işçilerimize ve vatandaşımıza vermiş olduğu hem krediler, hem de desteklerle sahip çıkmaya çalıştı.” diyen Keskin açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bayramdan sonra da sosyal mesafemize dikkat ederek, maske kullanarak yeni bir düzene hep birlikte uyum sağlayacağız. Şu unutulmamalıdır ki; Türkiye genelinde ve bütün dünya da pandemi süreci yaşanırken en başarılı ülkeler arasında Türkiye gösterilmektedir. Amerika’da, Fransa’da Türkiye’nin bu işi nasıl yaptığını, hastanelerden tutunda, bir günde neler yaşandığını, filyasyon ekiplerine kadar canlı yayınlarında belgesel halinde Türkiye’yi örnek göstermektedirler”

“Kuaför ve berber kardeşlerimiz çok dikkatli olmalı…”

Açıklamasında, bugün hizmete yeniden başlayan kuaför ve berberleri de uyaran Keskin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tabii ki, biz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimizin tüm bakanlıkları, tüm kurumları bu süreçte halkımızla beraber birlik ve beraberlik içinde bu sürecin üstesinden geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Önemli olan bu işte gevşememek, bu işte dikkatli olmak. Ben bugün işyerlerini açan berber kardeşlerime, kuaför kardeşlerime dikkatli olmalarını, müşterilerinin sağlığı için tüm hijyen kurallarına uymalarını istiyorum. Zaten Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Başkanından Allah razı olsun; ona teşekkür ediyorum. Tüm üyelerini çok iyi şekilde bilgilendirmeye çalışıyor. Ama en önemli şey, kendimizin dikkat etmesi.”

“Bayramdan sonra Türkiye normale dönecektir diye düşünüyorum”

Salgın nedeniyle vatandaşların zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Keskin, “Hemen bayramdan sonra, Türkiye normale dönecektir diye düşünüyorum. Tabii ki bu dönemde de 11 Mayıs tarihi itibariyle de Düzce merkezde 24 bin 408 kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza başvuru oldu. Bin 436 kişiye vakfımız tarafından nakdi yardım, 2 bin 100 kişiye gıda yardımı, Düzce merkezde de Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında 10 bin kişiye 1.000 TL’lik nakit para yardımı yapıldı. Dolayısıyla Allah hepimizin yardımcısı olsun, Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” diye konuştu.