Beyköy beldesinde neler oluyor? 3 dönemdir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, beldede 18 uygulamaları ve tarım arazileri üzerinde yaptığı imar planı çalışmaları ile belde halkı tarafından hedef tahtasına konulmuştu.

Vatandaşın ‘imarda rant’ iddialarının ardından, Kılıç bu kez de, kendi arazisine inşaat yapmak isteyen Ali Rıza Bektaş’ı engellemeye çalıştığı iddiası ile gündeme geldi.

“Projemiz olmayan kanunla iptal edildi”

Konu ile ilgili tepkisini Öncü Haber mikrofonuna dile getiren Bektaş,  “Sorunumuz, arazimize imar durumunu Beyköy Belediyesi’nden alıp proje çizdirdik. Projemizi içinde illegal hiç bir şey olmadan 8 tane resmi evrakla Beyköy Belediyesi Yapı denetime teslim ettik. 2020 yılında yazı yazıldı; bizim projemiz olmayan kanun, olmayan hükümle iptal edildi. Otopark kararı çıkmamış, Beyköy Belediyesi’nde encümen kararı yok otopark ile ilgili. Hiçbir karar alınmamış hiçbir karar yok. Normalde 2020 Aralık ayında bitiyordu bizim projemiz, 4 ay süründürdüler bizi. 2021 in 1. Ayının 9’unda encümen karar aldı otopark ile ilgili, bana bodurumu zorunlu kıldılar ve haliyle benim bütün projem iptal oldu, yeniden bodrumlu proje yapmak zorunda kaldım. Sadece buradan 70-80 bin lira zarara girdim. Ayrıca artan inşaat maliyetleri ve geciktirmelerinden dolayı, o süreçte demir 5 liradan 8 liraya çıktı. Yüzde 50 civarında arttı. Bugün yüzde 500’lerde artış. Haliyle şahsımı hedef alarak verdiği zarar 500-600 bin liranın üzerindedir” dedi.

“Bunu şahsımı hedef alarak husumetle yapmıştır”

Kılıç’ın seçimlerde kendisine oy vermediğini düşünerek, böyle bir uygulama yaptığını düşündüğünü dile getiren Bektaş, “Bunu şahsımı hedef alarak husumetle yapmıştır. Büyük ihtimalle oy vermediğimi düşünerek böyle bir şey yapıyor. Ama bir insan belediye başkanı olduktan sonra herkese eşit davranmak zorundadır. Ama burada eşitliği bırak, şahsımı hedef alarak ban düşmanlık beslemiştir. Şu Beyköy’de imar affı çıktıktan sonra hiç yapılmadıysa en az 10-15 tane plansız projesiz, arsa üzerine ev yaptırdı kendi yandaşlarına. Ben hiçbir şekilde ondan bir menfaat talep etmiyorum, her şeyim resmidir. Hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum.  Rüşvet şu şekilde istediği şu; bana haber gönderdi, “ya bodrumu yapar, ya da bana 120 bin lira otopark parası verirsin’ dedi. Ben bunu rüşvet olarak kabul ediyorum. Benim evrakım burada; şu evraka göre ben o gün binamı yapabilseydim, o gün ne karar vardı ne encümen toplantısı, bu evrakı bana kendileri verdiler. Haksızdırlar ve hukuksuz iş yapmışlardır. İl başkanına ilçe başkanı aracılığıyla haber gönderdim, o da başka bir yere yönlendiriyor. Herkes başka yere yönlendiriyor. Belediye’yi denetleyen üst kurulun çevre şehircilik bakanlığı olduğunu söylediler oraya gittim onlar da dedi ki haklıysanız mahkemeye gidin. Ben her şey de mahkemeye gideceksem siz niye varsınız o zaman. Bana haksızlık yapılmıştır, hakkımı helal etmiyorum hiç birine” diye konuştu.