Merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nde yaşayan Mehmet Gümüş’e ait ev altından fay hattı geçtiği ve konumu riskli olduğu için yeniden inşa edilmek üzere 4 gün önce yıkıldı. Gümüş ve zihinsel engelli eşi ile kızı, evlerinin bahçesine kendilerinin inşa ettikleri barakada yaşamaya başladı. Yaptıkları barakada sadece iki kanepe, bir masa, bir buzdolabı ve ocak bulunan aile, elektrik voltajı yetmediği için çamaşır makinası bile çalıştıramıyor. Öte yandan aile, yaklaşan soğuk kış aylarında tahtadan yapılan ve rüzgar alan barakada nasıl ısınacaklarını bilmiyor. Zor durumdaki aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

“YUVAM YIKILDI MI BEN NE YAPABİLİRİM?”

5 yıldır işsiz olan ve yaptığı başvurulardan sonuç alamayan çaresiz baba Mehmet Gümüş, engelli kızı için bağlanan evde bakım parasıyla geçinmeye çalıştıklarını anlattı.

Soğuk kış günleri yaklaşırken, barakada nasıl yaşayacaklarını kara kara düşünen Gümüş, “Bu benim teknem, evim, yuvam. Yuvam yıkıldı mı ben ne yapabilirim? Eski ağaçlardan bir baraka yaptık. Başımızı sokacak kadar. Başka çaremiz yok. Ev yapılana kadar bekliyoruz” sözleriyle kaldıkları zor durumu anlattı.

“YAĞMUR YAĞSA PERİŞAN OLURUZ”

Ailesiyle birlikte zor şartlar altında yaşamaya çalışan Gümüş, “Gidecek durumun yok. Bir tırnağım bile yok. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Ben bu durumdayım. Kötü durumdayım. Bu durumda ben nereye gidebilirim? Şimdi bu gece bir yağmur geldiği zaman Allah göstertmesin ben perişan olurum. Evin inşaatına yakın zamanda başlanacağı söyleniyor. Ama artık aralık ayı mı olur, ocak mu olur bilemiyoruz. Yardıma ihtiyacımız var. Önce Allah diyorum sonra sizler. Sayın Valimizden, emniyet amirlerimizden, cumhurbaşkanından bize yardım etmelerini istiyorum.” diyerek yetkililere yardım çağrısı yaptı.

“EKMEK PARASINA MUHTACIM”

İŞKUR’da kaydı olduğunu söyleyen ve iş bulmak için kapı kapı dolaştığını anlatan Gümüş, “İşsizim. Aylığım ve sigortam da yok. İş istesem vermiyorlar. Aşağı yukarı 5 senedir işsizim. Ufak tefek yevmiye işlerinde çalışıyorum. Ekmek parasına muhtacım. Bir gün orda bir burada eve ekmek alıyorum. Yapacak bir şeyim yok. Kaldığımız kulübe yağmur yağsa kar yağsa çok soğuk. Başımızı sokabileceğimiz sıcacık bir yer istiyoruz. Kime sığınabiliriz? Başka birinin evinde kaç gün misafir kalabiliriz? Yeter ki kendi evimiz ve sıcak bir tas çorbamız olsun.” dedi.

“KİME BOYUN BÜKEYİM?”

Evleri yapılana kadar kalacak yerlerinin olmadığını söyleyen Gümüş, “21 sene temizlikçilik yaptım. Kime boyun bükeyim? 5 seneden beri işsizim. Valiye gittim, belediye başkanlarına gittim, İŞKUR’a gittim. Yapmadığım iş yoktur. Ben bugün çalışayım taşın suyunu çıkarırım. İş istiyorum. Kimse vermiyor. Organize sanayilerde de form doldurdum. Vermediler.” diyerek zor durumunu anlattı.

HABER: Mehmet GÜNESEN