Sinbo Ahşap şirketinin Düzce'deki faaliyetlerine son vererek ilden çekilmesi ve Düzce yatırımının ortağı olan İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit'in istifası ile ilgili son dönemde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bu işlerin arkasında olduğıu iddiası ortaya atıldı. Bazı odaklar tarafından Düzce kamuoyunda yayılmaya çalışılan iddialarla ilgili Sinbo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, Öncü Haber'e konuştu.

Öncü Medya Haber Genel yayın yönetmeni Sadullah Ünsal ile bir telefon konuşması gerçekleştiren Demir iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunun altını çizerek "Bu işin Özlü işle hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Özyiğit'in istifa kararının tamamen şahsi olduğunu belirten Demir, ". O sadece kendi istifa etmek istedi. Biz ona siyaseti, şirketimiz siyaseti bunun için çık git falan demedik. Kendi anladı ki burada yapılacak yatırımın doğru olmadığını, yönetemeyeceğini anladı ve kendisi istifa etti. Biz ne yapalım ki" diye konuştu.

Demir, “Kimse buradan siyasi zarf çıkarmaya kalkmasın. Faruk Özlü’nün hiçbir alırken de çıkartırken de hiçbir etkisi olmamıştır. Olsa zaten kabul etmem” diyerek “Bunu gündem yapan kimse bizi kullanmasın” ifadelerini kullandı.

İŞTE O KONUŞMA

Sadullah Ünsal: Şöyle bir şey var meseleyi bu Faruk Özlü meselesini sürekli siyasi malzeme haline getiriyor.

Mehmet Demir: Bakın en ufak Faruk Özlü ile alakası yok bu işin. O sadece kendi istifa etmek istedi. Biz ona siyaseti, şirketimiz siyaseti bunun için çık git falan demedik. Kendi anladı ki burada yapılacak yatırımın doğru olmadığını, yönetemeyeceğini anladı ve kendisi istifa etti. Biz ne yapalım ki. Faruk Özlü ile hiçbir alakası yok bu işin. Kimse dedi diye de biz insan almadık, kimse dedi diye de insan çıkartmayız.

Ünsal: Yani bu yanlış makinalar, yanlış yatırımlar yapması konusunda sizi yönlendirdiği zarar ettiği söyleniyor.

Demir: Onlara bile girmeye gerek yok .Çünkü o zaman aklın neredeydi derler adama. Anladın mı dediğimi? Çıkanın arkasından biz konuşmayız, konuyu kapatır gideriz. Dikiz aynasına bakarak ileri gidilmiyor doğru mu?

Ünsal: Doğru.Evet

Mehmet: Ham maddesi için doğru bir yer değil. Onun için fabrikayı Isparta’ya taşıdık. Bu ne Faruk Özlü ile ne Oğuz’un istifası kendi kararıydı. Ama bir gelecek görmedi yaptığı işte. İstifa etti bitti.

Ünsal: Yani tamamen ticari ve yatırımla alakalı olan bir dengeden.

Demir: Aynen

Ünsal: Öyle mi diyebiliriz?

Demir: Evet.

Ünsal: Anladım. Yani bunu ona Faruk Bey‘e mal ediyorlar

Demir: Yok Faruk Bey’le hiçbir alakası yok. Ben bunu defalarca da söyledim.

Ünsal: Ben Faruk Bey’e kendim sordum. Dün de bir gündem oldu.

Demir: Benim ağzımdan yazabilirsiniz istifasının kimse buradan siyasi zarf çıkarmaya kalkmasın. Faruk Özlü’nün hiçbir alırken de çıkartırken de hiçbir etkisi olmamıştır. Olsa zaten kabul etmem.

Ünsal: Bize en son dedi ki, Sayın Demir’i arayın, sorun dedi. Bu konuyla ilgili bu konuyu ben bir daha sürekli tartışma konusu olmasın diye aradım.

Demir: Bu Düzce’de nasıl bir şey bu böyle anlamadım. Bir Belediye Başkanı’nın yani buranın sahibi benim. Onun al onun çıkart demesiyle  bir müdür alıp çıkartılmaz. İşçi de alıp çıkartılmaz. Ama buradan kim polemik sürdürmekten kar ediyorsa ona sorun.

Ünsal: Tamam biz aldık alacağımızı

Demir: Bu polemiğe bile girmeye gerek yok.

Ünsal: Anladım ama gündem oluyor sürekli ikide bir.

Demir: O gündemi sıcak tutmakta kimin menfaati var. Faruk Özlü’nün mü? Oğuz Özyiğit’in mi?

Ünsal: Özyiğit’in var.

Demir: O zaman nedir? Bunu gündem yapmasın kimse. Bizi de kullanmasın.

Ünsal: Ben bu açıklamaları haber olarak değerlendiriyorum.