1999’da il olan ve hızla büyüyen su cenneti Düzce son yıllarda susuzluk problemiyle boğuşuyor. En az 50 yıllık olan sağlığa zararlı asbestli borularla Beyköy’den Düzce merkeze pompalanan suyun yarısının yolda kayboluyor. Yaz aylarında artan su kullanımı ve azalan su kaynakları nedeniyle ise ilde su problemi katlanılmaz seviyeye ulaşıyor.

ÇOBAN VE ATATÜRK BULVARI YAĞMURSUZ GÜNDE GÖLE DÖNDÜ

İçme suyu hatlarında sık yaşanan arızalar vatandaşları bezdirirken son olarak bir gün arayla Atatürk Bulvarı ve Çoban Alt Geçidi’nde yağmursuz günde yolları göle çeviren boru patlakları bu konudaki eksikliği bir kez daha gündeme taşımıştı. Üzerinden bir hafta dahi geçmeden Atatürk Bulvarı yeniden sular altına kaldı. D-100,Terminal ve TEM Otoyolu arasında bağlantı sağlayan Haydar Gördebil Bulvarı'nda da patlak meydana gelirken bulvar da göle dönen yerlerden oldu. Düzce belediyeis arızayı gidermek için 56 mahallenin tamamında akşama kadar su kesintisi uygulanacağını duyurdu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün içme suyu alt yapısının tümden değiştirmeye yönelik projesinin haklılığı da bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

İçme suyuyla ilgili Merkez’e bağlı 56 mahallede de sorun ve sıkıntılar devam ederken kentte 50-100 senelik su sorunu kalmayacak şekilde su ve altyapı devrimi yapmaya hazırlanan Başkan Özlü, çalışmaların son sürat devam ettiğini açıkladı.

“İÇME SUYU İLE İLGİLİ VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dr. Özlü, “ Düzce'mizin altyapı konusunda hiçbir sorunu kalmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Düzce’nin kronikleşen içme suyu sorununu çözüyoruz. 100 milyon yatırım ile önümüzdeki 50 yılı planlayarak kökten çözüm sağlıyoruz. Düzce’nin alt yapı ile ilgili tek bir sorunu kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİN EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ…’

Düzceliler’in en büyük mağduriyetinin su problemi olduğunu belirten Özlü, “Çalışmalarımız tamamlandığında şehrimizin en büyük mağduriyeti olan su problemini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız…  Düzce için çalışmaya devam.” cümleleriyle de kararlılık mesajı verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN