1.5 yıllık zorunlu pandemi arasının ardından 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimde 4.5 ay süren ilk dönem geride kaldı. Öğrenciler bir dönem boyunca verdikleri emeklerinin karşılığı olan karnelerini aldı.

Düzce’de de okul öncesi, ilkokul, ortaokul lise kademesindeki 70 bin 37 öğrenci için de son ders zilinin çalmasıyla 16 günlük yarıyıl tatili başladı.

Kırbaç’tan COVİD-19 kuralları vurgusu

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, birinci yarıyılın tamamlanması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak öğrenci, öğretmen velilere seslendi.

Kırbaç mesajında, “Sevgili öğrencilerimiz, saygıdeğer öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz; COVİD-19'la mücadelemiz devam ederken yüz yüze eğitimin sorunsuz ilerlemesi amacıyla tüm paydaşlarımızla birlikte büyük bir gayretle ve özveriyle 2021-2022 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamladık. Ara tatil boyunca COVİD-19'la mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uyarak, bol bol eğlenmenizi, dinlenmenizi, sağlıklı ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmenizi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okullar 7 Şubat’ta açılacak

7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem, 17 Haziran 2022 Cuma verilecek karnelerle sona erecek. İkinci dönemdeki ara tatil ise 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak.