23 yıl sonra yeniden deprem gerçeği ile yüzleşen Düzce’de, Çarşamba sabaha karşı 04.08’de meydana gelen ve merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin hemen ardından devlet tüm imkanlarını Düzce için seferber ederken, binalarda hasar tespit çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Tek tesellinin can kaybının yaşanmaması olduğu depremde binlerce bina hasar görürken, ağır hasarlı yüzlerce bina için ise yıkım kararı verildi.

Burhaniye mahallesi İstiklal Caddesi’nde bulunan Yavuz Apartmanında oturan Selin Akar isimli vatandaş, meydana gelen depremde konutlarının ağır hasar görmesine rağmen, hasar tespit ekiplerinin bina için az hasarlı raporu verdiğini öne sürdü.  Binanın kirişlerinde çatlaklar olduğu için eve giremediklerini ifade eden Akar, “Defalarca AFAD’a başvurduk, her seferinde gelen ekipler ellerinde hiçbir ekipman olmadan yaptıkları incelemelerde binanın az hasarlı olduğunu söylediler” dedi.

Binanın ağır hasarlı olduğunu sigorta şirketinin gönderdiği eksperin ortaya çıkarttığını ifade eden Akar, sesinin duyulması için ilgili şikâyetini 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yaptı.

 Akar, “Bina için az hasarlı raporu verilince, bizde tadilat yaptırmak için sigorta şirketine başvurduk. Sigorta şirketinin binaya gönderdiği eksper, yaptığı detaylı incelemelerde binanın kirişlerinde çatlaklar olduğunu belirterek, ağır hasarlı olduğunu ortaya çıkarttı. Bunun üzerine biz yeniden AFAD’a başvurduk.  Yetkili kişi elindeki telefondan kafasını kaldırmadan, bizimle ukala bir şekilde evde sorun olmadığını, itirazı muhtara yapabileceğimizi ileterek, çadırdan bizi çıkarttı. Daha sonra yolda gördüğümüz ekiplerden, evimizi tekrar kontrol etmelerini rica ettik.  Sağ olsun kırmayıp geldiler ve bizim evde, alt dükkanda, karşı daire de ve üst dairemizde kirişte çatlaklar buldu. Kirişte çatlak bulan ekipten sonra araya birilerini koyarak tekrar AFAD yetkilisi getirdik. Gelenler bize binayı devlet mi yaptı devlet yıkacak? Ne kadar çok konuşuyorsunuz kirişteki çatlaklar kılcal çatlak şeklinde bizi kaideye almadan konuştu bizimle” diye konuştu.