İlkbaharın ortalarına yaklaşırken yeniden doğanın yeşile bürünmeye başladığı Düzce’de gün içinde hava sıcaklığı 26 dereceyi gördü. Yağışlı ve soğuk havaların ardından Düzceliler sıcak havanın tadını çıkarttı.  Öte yandan tam ‘yaz geliyor, havalar ısındı’ derken Meteoroloji’den Düzce için soğuk hava, yağmur ve kar uyarısı geldi.

Yapılan uyarıda bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağış havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.  

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Buna göre hava sıcaklıkları bu geceden itibaren hissedilir şekilde 6 ile 12 derece azalacak. Yarın Bartın Düzce, Kırıkkale. Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerince genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Çankırı'nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

CUMADAN İTİBAREN KAR BEKLENİYOR

Cuma ve cumartesi gününden itibaren ise Düzce ve bölgesi için kar yağışı tahmini yapıldı. Yağışların Bartın, Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur; Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Öte yandan cumartesi günü de Bolu, Bartın, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Vatandaşlar da Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışların, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıldı.