Türkiye’de, 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’a kadar sürecek olan kısıtlama kuralları geçerli olacak. Kısıtlamayla ilgili genel çerçeve belli olsa da, merak edilen pek çok konu var. Örneğin 17 günlük kısıtlamada market, fırın gibi işletmeler olmayan kırsal bölgelerde yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı, hasta ve yaşlı vatandaşların hastaneye nasıl gideceği kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Bu konu ile ilgili Düzceli Ümit Ergül isimli bir vatandaş sosyal medya hesabından Düzce Valiliğini etiketleyerek, “Eve en yakın fırın 2.8 Km, en yakın zincir market 3.9 Km, bakkal 2 Km, Kasap 4 Km, manav 4.1 Km. Köylerde yaşayanlar 17 gün boyunca ihtiyaçlarını nasıl giderecek?” diye sordu.

Ümit Ergül isimli vatandaştan iletişim bilgisi isteyen Düzce Valiliği de, kırsal bölgede yaşayan vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceği, köy muhtarlarına tam yetki verildiğini ve vefa destek gruplarının ihtiyaç halinde vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları cevabını verdi.

Düzce Valiliği ile telefonda görüşen Ümit Ergül, görüşmenin detaylarını yine sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Ergül, “Valilik yetkilisi ile görüştüm. Bu konuda muhtarlara geniş yetki verildiğini ayrıca, eğer ister isek Vefa Sosyal Destek birimleri ile iletişime geçebileceğimizi belirtti. Muhtarlarımız bu soruna ne şekilde çare bulabilir ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan yaşlı, engelli, hasta ve çocuk sahibi aileler için önceliği olması gereken vefa gruplarına ek yük getirmek vicdanımıza sığmıyor. Belirli gün ve sürelerde e-devlet üzerinden izin alınabilecek. Bu düzenleme köylerde yaşayan insanlar için büyük bir sorunu ortadan kaldırabilecek. Kent merkezli kararlarla yapılan kısıtlamalarda köylerde yaşayanlar biraz gündem dışı kalmış sanırım” ifadelerine yer verdi. 

HABER: Savaş ARI