Türkiye, 2 yılın ardından Ramazan Bayramı sevincini kısıtlamasız yaşamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl COVİD-19 salgını nedeniyle tam kapanma süreciyle evde geçen, önceki yıl da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan bayramların ardından bu yıl coşku tavan yapacak.

29 Nisan mesai bitimiyle başlayacak olan 5 günlük bayram tatili 4 Mayıs itibarı ile sona erecek. 5-6 Mayıs tarihleri ile ilgili resmi veya idari tatil kararı alınmadı.

Bayram yağışlı geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde Ramazan Bayramı serin ve yağışlı geçecek. Düzce’de bugünden itibaren sıcaklıkların 10 derece düşmesi bekleniyor.

Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Öte yandan kentte cumartesi ve bayram arifesi olan pazar günü gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bayramın birinci günü parçalı bulutlu bir havanın hüküm süreceği Düzce’de aralıklarla yağmur geçişleri görülebilecek. Bayramın 2. ve 3. günü de il genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması ön görülüyor.

Yağışlı hava perşembe terk edecek

Düzce’de en yüksek ve en düşük sıcaklıklar cumartesi günü 14-9, pazar 16-9, pazartesi 20-10, salı 16-8, 17-6 derece olacak. Rapora göre yağışlı hava bayramla birlikte perşembe gününden itibaren Düzce’yi terk edecek.

Bayram yolculuğunda dikkat!

Yağışlı havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarılırken özellikle bayramı sevdikleriyle geçirmek için mega kentlerden memleketlerine akın edecek olan sürücülerin önemli bir geçiş güzergahı olan Düzce’de dikkatli olması gerekiyor.

Ekipler sahada olacak

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığındaki, bayram tedbirleri toplantısında alınan karar doğrultusunda tatil boyunca sahada olacak olan güvenlik güçleri Anadolu Otoyolu, D-100 Karayolu, D-655 Karayolu güzergâhlarında sıkı denetim gerçekleştirecek.