Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs Salgını ve Ramazan ayı nedeniyle, tüm ülke genelinde olduğu gibi, Düzce Kızılay Kan Merkezi’nde de kan stokları kritik seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Kızılay Düzce Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayında iftar sonrasında vatandaşların Kızılay Kan Merkezi ve Krem Park AVM önündeki mobil kan alma aracında kan bağışı yapabilecekleri bildirildi. Kan bağışında bulunacak vatandaşların kısıtlamadan muaf olacakları ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs pandemisinin etkilerinin artarak devam ettiği bu günlerde, mübarek Ramazan ayının da gelişiyle birlikte, gönüllü vatandaşlarımızın kan bağışlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Hastanelerimizde tedavi gören ve kan bekleyen hastalarımızın ihtiyaçları yalnızca gönüllü bağışçılarımızın kan bağışlarıyla karşılanabilmektedir. Bağışlanan bir ünite kan ile üç kişinin hayatı kurtulmaktadır.Düzce Kan Bağışı Merkezimiz Ramazan ayında da bağışçılarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir. Krempark AVM önünde bulunan kan alma otobüsümüzde haftanın 7 günü kan bağışı almaktayız ve bağışçılarımız iftar sonrasında da saat 01:00’a kadar kan bağışında bulunabilirler. Sokağa çıkma kısıtlaması kan bağışına engel değildir. Kan bağışlamak isteyen vatandaşlarımız www.kanver.org internet adresimizden randevu alarak kan bağışına gelebilirler. Randevu alamayan bağışçılarımız için de, kan bağışında bulunduklarını gösteren gerekli belgeler kan alma otobüsümüzde düzenlenmektedir.  18-65 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımızı kan bağışlayarak hayat kurtarmaya davet ediyoruz.”

Kızılay Genç Gönüllüleri kan bağışında bulundular

Öte yandan, Kızılay Düzce Genç Gönüllüleri Koronavirüs salgını ve Ramazan Ayında azalan kan stokları kan stokları nedeniyle farkındalık oluşturmak için bağışında bulundular.

HABER: Savaş ARI