Düzce’nin en işlek noktalarından Kızılay Meydanı’nda esnaf parklanmadan dolayı şikayetçi. Yıllardır vatandaşların alışveriş ihtiyaçlarını giderdiği Kızılay Meydanı’nda yola yapılan parklanmalar, hem vatandaşların geçişini zorlaştırıyor hem de dükkanların önünü kapatarak esnafı mağdur ediyor.




Kızılay Meydanı üzerinde esnaflık yapan İsmail Akar,  araçların parklarından dolayı esnafın hareket edemediklerini söyledi. Akar şu ifadelerde bulundu:

“Kızılay Meydanı,  Düzce’nin en köklü meydanlarından ve esnafın da bol olduğu bir yer. Hiçbir sokak yokken Kızılay meydanı vardı. Esnaf arkadaşlarımız konu ile ilgili dilekçe imzaladılar. Dar bir sokağımız var. Vatandaşlarımız araçlarını park ettiği zaman müşteriler ve esnaf hareket edemiyor. Konu ile ilgili sokağımızın sabah belli bir saatte kapanıp akşam belli bir saatte açılmasını talep ediyoruz. Sabah saatlerinde olmasına rağmen görüyorsunuz araçlar burada. Bize siz karışmayın diyorlar. Esnaf olarak biz sokağın trafiğe kapanmasını talep ediyoruz. Okul zamanı da geliyor yavaş yavaş. 1 ay kadar hareketli bir zaman olacak. Esnaf mağdur. bizler mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

"Dilekçe verdik, dönüş olmadı"




Cihan Uygur Sokağın araç trafiğine kapatılmasını istediklerini söyleyen, sokak esnaflarından Cihan Uygur, daha önce talepte bulunduklarını falan geri dönüş olmadığını söyledi. Uygur şöyle konuştu:
“Sokağımızın kapanmasını istiyoruz, park sıkıntımız var. Birisi aracını park ediyor diğeri de onun arkasına park ediyor. Vatandaş arabasını bırakıyor ve 3-5 saat gelmiyor. O yüzden sıkıntımız var. Daha önce talepte bulunduk dilekçe verdik ama orada kaldı geri dönüş olmadı yardımcı olursanız seviniriz.”

"Mağduriyetimiz bir şekilde çözülmeli"



Kızılay Meydanı’nda sokak üzerinde dükkan sahiplerinden olan bir esnaf da Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü makamında ziyaret edip taleplerini ilettiklerini söylerken, şu ifadeleri kullandı:

“Sokağımızın kapanması için belediye başkanımızın yanına çıktık ama bu talebi ret ettiler. Yolların halini görüyorsunuz, park yapılmaz tabelası olmasına rağmen araçlar park yapıyor. Buda bizi olumsuz etkiliyor. Bu gördüğünüz sokak Düzce’nin en eski çarşısı. Biz burada ciddi anlamda mağduruz. Bu mağduriyetimizi nasıl çözecekler bilmiyorum ama bir şekilde çözülmeli. Siftah yapmadan dükkan kapattığımız zamanlar oluyor. Sokağın kapatılmasını, yolların yapılmasını istiyoruz. Fen işlerini çağırıyoruz, geliyor bir yeri yapıp gidiyor. Vatandaş sabah arabasını bırakıyor, akşam alıp gidiyor. Bu sokağa girdiği zaman dükkan olup olmadığını görmüyor. İki gün araç durdu burada. Sokakta polisi arıyoruz gelmiyor, zabıtayı arıyoruz bizim görevimiz değil diyor. Biz iki duba koysak zabıta geliyor ‘kaldır bunu’ diyor.”

"Bu sokak Düzce'nin beyni"




Kızılay Meydanı’nın şehrin bel kemiği olduğunu söyleyen meydan esnaflarından Ramazan Kaynarpınar, şu ifadelerde bulundu:

“Sokaktaki yolun trafiğe kapanmasını çok söyledik. Bu sokakta teker çektiriyorlar. Bayram haftası park yapıyorlar. Yaşlısı var, çoluk çocuk var , ezilme tehlikesi var. Faruk Bey’e çok teşekkür ediyorum bu iki bayramdır sokağımızı kapattı, çok rahat ettik. Huzur olsun istiyorum, sağlıklı bir alışveriş olsun istiyorum. Sokakta park yasağı var. Polis arada bir geliyor, cezasını yazıyor ama 10 dakika sonra bir daha park ediyorlar. Ayrıca burada ışıklandırma da yok. Derdimizi soran da yok. Sokağın ışıklandırması, vatandaşların oturacağı yerler olsa canlansa buralar. Bu sokak Düzce’nin beynidir. Ama öldü bu sokak. Düzce güzel bir şehir Ankara ve İstanbul’a 2 saat mesafede. Ama genel olarak bürokrasi eksikliği var Düzce’de.  Bir senedir memlekette sıkıntı var.  Esnaf kan ağlıyor yapıcı olacaklarına yıkıcı oluyorlar.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ