Düzce Belediyesi, hayırseverlerin de katkıları ile mahallelere Mahalle Konakları yapmak için harekete geçti. Mahalle Konaklarının ilk ikisi hayırseverlerin de katkıları ile Beyciler ve Çamköy mahallelerinde inşa edilecek.

Beyciler Mahallesi’nde inşa edilecek Mahalle Konağı’nın yapımını üstlenen hayırsever iş insanı İbrahim Karakaş ve yine Çamköy Mahallesi’ne inşa edilecek Mahalle Konağı’nın yapımını üstlenen hayırsever Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Uzman Arabulucu Avukat Ali Dilber ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü arasında bugün protokol imzalandı.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hayırseverlerin de katkıları ile merkez mahallelerdeki Mahalle Konaklarının sayısını yükselteceklerini açıkladı.

Beyciler ve Çamköy mahallelerine inşa edilecek olan mahalle konaklarının yapımını üstlenen İş insanı İbrahim Karakaş ve Av. Ali Dilber’e teşekkür eden Başkan Özlü, “Kardeniz İnşaat İbrahim Karakaş Bey, Beyciler Mahalle Konağı’nın yapımını üstlenirken, Çamköy Mahalle Konağı’nın yapımını da Av. ve önceki dönem baro başkanı Ali Dilber Bey üstlendi. Ben burada sizlerin huzurunuzda her iki dostumuza her iki kardeşimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte iki mahalle konağımız daha var. Onları da iki hayırsever arkadaşımız üstlendi onlar yapacak. Onlar için de önümüzdeki günlerde bir imza töreni düşünüyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE 9 OKUL, BİLİM MERKEZİ VE MAHALLE KONAKLARI

Hayırseverlerin de katkıları ile Düzce’ye 9 okul, mahalle konakları ve bilim merkezi yapıldığını kaydeden Özlü, “Sponsor desteği ile yani şehrimizin eşrafının katılımıyla 9 adet okul, mahalle konağı ve bilim merkezi yapıyoruz.  Bunlardan bir tanesi olan bilim merkezi, Cumhuriyet Mahallesi’nde eski pazaryeri vardı. Orasını Düzce Bilim Merkezi yapıyoruz. TÜBİTAK’tan destek alıyoruz. Yine Özel İdare ile aramızda yapacağımız bir protokol ile burasını Düzce Bilim Merkezine çevireceğiz. Yine burada sponsorlarımız var. Üç adet okul yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Sayın Kasım Aktaş Bey’in üstlendiği, Kasım Aktaş Ortaokulu.  İkincisi, birden fazla hayırseverin destek verdiği Azmimilli Ortaokulu. Buranın iznini de aldık. Bu da inşallah bu ay sonunda veya eylül ayının ilk haftasında ihaleye çıkacağımız bir proje. Bu okul biliyorsunuz depremden beri barakalarda hizmet veriyor. Üçüncüsü ise İsmet Paşa Ortaokulu. Bu okulunda yeri belirlendi projesi hazırlandı. Bununda inşallah önümüzdeki günlerde inşaatına başlayacağız” şeklinde konuştu.  

4 MAHALLE, KONAKLARDA NEFES ALACAK

Hayırseverlerin de katkıları ile Düzce’deki mahallelere ilk aşamada 4 adet mahalle konağı yapılacağını dile getiren Özlü, “Bunlardan ilk ikisi şu anda imzalarını atacağımız mahalle konakları. Kardeniz İnşaat, İbrahim Karakaş Bey’in sponsorluk yaptığı Beyciler Mahalle Konağı ve Av. Ali Dilber’in sponsorluk yaptığı Çamköy Mahalle Konağı. İki tane daha mahalle konaklarımız olacak. Bunlardan bir tanesi, Kültür Mahallesi’ndeki eski kaymakamlık binası, bunun içinde bir değerli iş insanı kardeşimiz sponsor oldu.  Diğeri ise eski Konak Gazinosu’nun olduğu yer bir kütüphane ve kafe inşa ediyoruz. Burada hem kütüphane hem de kafe olacak. Burada da hem Kültür Bakanlığı’nın bir desteği var hem de yardım sever bir vatandaşımızın yardımı var” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI