Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni salgın kararlarını açıklaması sonrası Düzce İl Pandemi Kurulu bu sabah toplandı. Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri hazır bulundu.

Düzce genelinde salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları ile kademeli mesai konuları ele alındı.

Toplantıda salgınla mücadelede daha önceki toplantılarda alınan kararların uygulanması değerlendirilerek, bundan sonraki süreçte devreye sokulması planlanan yeni tedbirler ve uyulması gereken kurallar görüşüldü.

Düzce’de salgının kontrol altında tutulması amacıyla sık sık toplanan ve tedbirleri görüşen İl Pandemi Kurulu, il genelinde yüzde 99 oranında artan vakalar nedeniyle denetim ve önlemlerin daha sıkı tutulması kararı aldı. Bu doğrultuda vaka sayısının 6 bini aştığı kentte ilerleyen günlerde, yeni kısıtlamaların hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.