Batı Karadeniz bölgesinin tek antik kenti olan Konuralp'te kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmasını ziyaret eden Düzce Belediyesi Kusursuz Kafe’de çalışan özel öğrenciler kazı çalışmalarına destek verdi. Alan içerisinde kazı çalışması yapan özel öğrenciler daha sonra tarihi kalıntıların temizlik çalışmasını gerçekleştirdi. Kusursuz Kafe çalışanlarından Ramazan Aydın, tarihi eserlerinde fırça ile yosunları aldıklarını, daha sonra kazı çalışmalarına destek verdiklerini belirterek herkesi antik kente davet etti.

Özel öğrencilerden bir diğeri Özkan Sarıbaş ise, “Konuralp Antik Kentte gelerek kazı çalışmalarına destek verdik. Tarihi kalıntılarda yosunları temizledik. Toprakları alan içerisinden aldık. Kazı burada güzel. Çok iyi bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Konuralp Antik kenti çok iyi. Çok değerli bir alan. Değerleri çok severim. Değerlerin hastasıyım. Herkes buraya kazıya gelsin. Baksınlar görsünler, güzel olduğunu görecekler” dedi.

“Düzce’nin tarihine katkı sağladılar”

Düzce Belediyesi Kültür Müdürü Numan Şirin Batı Karadeniz bölgesinin tek antik kentinde kazı çalışmalarının devam ettiğini, özel öğrencileri de antik kentte ağırladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Şirin: “Düzce Belediyesi’ne ait olan Engelsiz Kusursuz kafemizin personellerini bugün burada ağırladık. Batı Karadeniz’in incisi olan antik kentimiz amfi tiyatromuzun kazı alanında bir Düzce tarihinin de meydana çıkartılması için bir kürek atalım sloganı ile kardeşlerimizi getirdik. Onların desteklerini görerek, buradaki tarihi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Kendileri bizi gerçekten sevindirdi. Bizim için onlar engelli dense de bizim için engelsiz onlar. Çünkü o küçücük kalpleri ile güzel yürekleri ile Düzce tarihine katkı sağladılar. Onların gelmesi bize katkı sağlıyor. Biz onları destekliyoruz onlarda bizi destekliyor” şeklinde konuştu. (İHA)